Κοσμος

Πρόταση φυσικού στην Ιταλία για «ειδικό» βράσιμο των ζυμαρικών εξόργισε τους σεφ

Με φόντο την ενεργειακή κρίση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ενεργειακή κρίση: Η πρόταση για βράσιμο των ζυμαρικών που εξόργισε τους σεφ στην Ιταλία
Εστιατόριο Ιταλία © Unsplash

Ιταλία: Πρόταση φυσικού για βράσιμο των μακαρονιών εξοργίζει τους σεφ. 

Ο Ιταλός νομπελίστας φυσικός, Τζόρτζιο Παρίζι, πρότεινε μια μέθοδο για το βράσιμο των ζυμαρικών, η οποία υποστηρίζει ότι θα βοηθήσει στην ενεργειακή κρίση. Eιδικότερα συνέστησε στους Ιταλούς να προσθέσουν τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, να τα βράσουν, να περιμένουν δύο λεπτά, να βάλουν ένα καπάκι και μετά να σβήσουν το μάτι.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην κρατάτε το καπάκι ανοιχτό, χάνεται θερμότητα μέσω της εξάτμισης. Αφού βράσω τα ζυμαρικά, βάζω το γκάζι στο ελάχιστο... Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να το απενεργοποιήσετε... Προφανώς, με αυτόν τον τρόπο, καταναλώνεται λιγότερο αέριο και τα ζυμαρικά ψήνονται ομοιόμορφα» είπε. 

Οι κορυφαίοι σεφ της χώρας αντέδρασαν έντονα, αμφισβητώντας τη συγκεκριμένη θεωρία, ενώ κάλεσαν τους πολίτες να μην το δοκιμάσουν.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι πρόκειται να δώσει και χρήσιμες συμβουλές στους πολίτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, μεταξύ των κυριότερων θα είναι το να βάζουν πλυντήριο μόνον όταν έχει γεμίσει με ρούχα, να βγάζουν από την πρίζα τις οικιακές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιούν και να μην σπαταλούν άσκοπα χρόνο κάτω από το ντους.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου Μπερλουσκόνι, τέλος, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έχει εξασφαλίσει την αναγκαία οικονομική κάλυψη για τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία φέρονται να αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν στο πακέτο μέτρων άλλα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις εισπράξεις φόρων του Αυγούστου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ