- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκρηξη σε τζαμί στο Αφγανιστάν με «τουλάχιστον 46 νεκρούς»
Σκοτώθηκε και ιμάμης που πρόσκειται στους Ταλιμπάν
Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί στην Χεράτ, σκοτώθηκε ένας ιμάμης και 14 πολίτες όπως μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα.
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα έξω από ένα τζαμί στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας προβεβλημένος ιμάμης που πρόσκειται στους Ταλιμπάν, αλλά και δεκάδες άμαχοι, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσε το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, το TOLOnews.
Οι αρχές κάνουν λόγο για επίθεση. «Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι, μαζί με κάποιους από τους σωματοφύλακές του και αμάχους, σκοτώθηκαν καθ'οδόν προς το τέμενος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Χεράτ, ο Μαχμούντ Ρασόλι, χωρίς να αναφέρει αριθμό θυμάτων.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι. Ανταποκριτής της ιρανικής τηλεόρασης κάνει λόγο για 46 νεκρούς και 100 τραυματίες.
#BREAKING: A source at Herat hospital says at least 46 people were killed and 100 more wounded in today's explosion at Guzargah mosque.
— Tajuden Soroush (@TajudenSoroush) September 2, 2022
Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι έχουν βελτιώσει την ασφάλεια στη χώρα από τότε που ανέλαβαν την εξουσία πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί πολλές εκρήξεις, κάποιες εκ των οποίων είχαν στόχο κατάμεστα τζαμιά στη διάρκεια της προσευχής.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει για τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων και για κάποιες από αυτές την ευθύνη έχει αναλάβει ένας τοπικός βραχίονας του Ισλαμικού Κράτους.
#Afghanistan. Plusieurs victimes dans l'explosion d'une mosquée, un imam influent tué https://t.co/8Tz1XrDHYd
— L'Est Républicain (@lestrepublicain) September 2, 2022
Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εξέφρασε μέσω Twitter "θερμά συλλυπητήρια" για τον θάνατο του Ανσάρι και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν.
Ο Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι είχε μιλήσει πολύ θετικά για τους Ταλιμπάν σε μια πολυπληθή συγκέντρωση που είχε διοργανώσει το κίνημα στα τέλη Ιουνίου και είχε καταδικάσει όσους ήταν εναντίον τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νέος πρωθυπουργός και πώς οι καίριες αποφάσεις για τη Βρετανία λαμβάνονται εκτός Βρετανίας
Η τραγουδίστρια είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στις 23 Ιουλίου 2011 σε ηλικία 27 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Κατηγορείται για «δημόσια προσβολή θρησκευτικών αξιών» και «δημοσίευση άσεμνου υλικού»
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.