Κοσμος

Ο ιταλικός στρατός ρίχνεται στην παραγωγή κάνναβης

Σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
76755-154637.jpg

Στην παραγωγή κάνναβης προχωρά ο ιταλικός στρατός σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε να παράγονται εντοπίως φάρμακα για τη θεραπεία του πόνου λιγότερο ακριβά από τα εισαγόμενα. Η εν λόγω συμφωνία υπογράφηκε στη Ρώμη ενώπιον των δημοσιογράφων ανάμεσα στην υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν και την υπουργό Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι. «Πρόκειται για παραγωγή φαρμάκων για εξαιρετικά σοβαρές παθήσεις, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ή για τη θεραπεία του πόνου», δήλωσε η κ. Λορεντσίν. «Δεν πρέπει να του αποδίδεται οποιαδήποτε ιδεολογική ή πολιτισμική αξία, πρόκειται για ένα εγχείρημα αποκλειστικά προς το συμφέρον των ασθενών», επέμεινε να υπογραμμίσει η υπουργός.

Η καλλιέργεια και η επεξεργασία της κάνναβης θα γίνεται μέσα στον περίβολο ενός ειδικού στρατοπέδου στη Φλωρεντία με την ονομασία «Στρατιωτικό Χημικό και Φαρμακευτικό Ίδρυμα», το οποίο είναι στην πραγματικότητα μια μικρή φαρμακευτική βιομηχανία που ήταν ως τώρα αφιερωμένη στις ανάγκες του στρατού, αλλά η οποία θα παράγει πλέον και για τον πολιτικό τομέα. «Οι δυνατότητες του ιταλικού στρατιωτικού κόσμου είναι συχνά παραγνωρισμένες ή υποτιμημένες.

Στη Φλωρεντία έχουμε ό,τι χρειάζεται για να αρχίσουμε την παραγωγή», υπογράμμισε η κ. Πινότι. Το εν λόγω στρατιωτικό ίδρυμα θα παράγει περίπου 80 ως 100 κιλά ενεργού συστατικού κατ' έτος, δηλαδή ποσότητα που καλύπτει τις ανάγκες της Ιταλίας και στη συνέχεια θα παραδίδει το συστατικό στα τοπικά και τα νοσοκομειακά φαρμακεία που θα μπορούν να παρασκευάζουν συγκεκριμένα φάρμακα. «Ένα γραμμάριο ενεργού συστατικού κοστίζει 15 ευρώ όταν το εισάγουμε και είμαστε πεπεισμένοι πως η τιμή των φαρμάκων που θα παράγουμε εντοπίως θα είναι σαφώς κατώτερη από το ήμισυ του κόστους που βαρύνει αυτή τη στιγμή την κοινωνική ασφάλιση», πρόσθεσε η κ. Λορεντσίν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.