Κοσμος

Νέα παιχνίδια Πούτιν με την στρόφιγγα αερίου: Η Gazprom μειώνει στο 20% τη ροή του Nord Stream

Λίγες μέρες μετά την επαναλειτουργία του αγωγού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φυσικό αέριο: Νέα περικοπή από την Gazprom των ροών του Nord Stream
Φυσικό Αέριο © ΕPA Pool

Φυσικό αέριο: Νέα περικοπή από την Gazprom των ροών του Nord Stream 1. 

Ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μειώνει τις ημερήσιες παραδόσεις μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στα 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Αυτό θα αντιστοιχεί στο 20% της χωρητικότητας του αγωγού με την τρέχουσα ροή φυσικού αερίου στη Γερμανία φτάνει μόλις στο 40%. Η εταιρεία είπε ότι σταματά τη λειτουργία άλλης τουρμπίνας λόγω της «τεχνικής κατάστασης του κινητήρα».

Η Gazprom ανέφερε ότι έπρεπε να σταματήσει έναν άλλο στρόβιλο αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream για λόγους συντήρησης τη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των ροών φυσικού αερίου από την πλήρη δυναμικότητα άνω των 160 κυβικών μέτρων αερίου που εξάγονται καθημερινά σε 33 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η διακοπή της τουρμπίνας θα έχει ως αποτέλεσμα μειωμένη χωρητικότητα σε αυτό το επίπεδο στις 27 Ιουλίου, καθώς η παραγωγική ικανότητα μειώνεται στο σταθμό συμπίεσης Portovaya της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο πως εδώ και ημέρες κυκλοφορούν σενάρια τα οποία θέλουν τη ρωσική πλευρά είτε να διακόπτει πλήρως είτε να περιορίζει σημαντικά τις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη με κάποιο πρόσχημα, ασκώντας έτσι εκβιαστική πίεση προς την πλευρά της ΕΕ ως αντίβαρο στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση κατά ρωσικών συμφερόντων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ