- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
H Ρωσία δεν θα προμηθεύει πετρέλαιο αν η τιμή του πέσει κάτω από το κόστος παραγωγής.
Η Ρωσία δεν θα εξάγει πετρέλαιο στις διεθνείς αγορές αν η τιμή του πέσει κάτω από το κόστος παραγωγής, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Νόβακ στην ρωσική τηλεόραση
«Εάν οι τιμές αυτές για τις οποίες μιλάνε είναι πιο χαμηλές από το κόστος παραγωγής πετρελαίου, τότε φυσικά η Ρωσία δεν θα διασφαλίσει τις προμήθειες πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Αυτό σημαίνει, ότι απλά εμείς δεν θα δουλεύουμε με ζημιά».
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν επιδιώκει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου για να κάνει πιο δύσκολη την χρηματοδότηση του πολέμου που διεξάγει στην Ουκρανία. Aξιωματούχοι λένε ότι ο στόχος είναι μια τιμή σε επίπεδο που να καλύπτει το οριακό κόστος της παραγωγής έτσι ώστε η Μόσχα να έχει κίνητρο να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει χθες στους δημοσιογράφους ότι οι τιμές του πετρελαίου θα εκτιναχθούν στα ύψη εάν επιβληθεί πλαφόν στην τιμή.
Διεθνές πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου θέλουν οι ΗΠΑ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν να δουν να επιβάλλεται ένα διεθνές πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου τον Δεκέμβριο, δήλωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γουόλι Αντεγέμο.
Η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία και κάποιες χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής έχουν αυξήσει τις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία, η οποία πουλάει πετρέλαιο κάνοντας μεγάλες εκπτώσεις σε σχέση με τους διεθνείς δείκτες αναφοράς, επειδή πολλά ευρωπαϊκά διυλιστήρια έχουν σταματήσει να εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο.
Στα τέλη Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 εργάζονται για να υπάρξει μια οριακή τιμή στο ρωσικό πετρέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο σχεδιάζουν να μειώσουν τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου και να περιορίσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης του πολέμου στην Ουκρανία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν είχε νόημα να προσπαθώ να αγοράσω ελευθερία για τον μελλοντικό μου εαυτό»
Ο 80χρονος Άουγκουστ Χάνινγκ κατηγορείται για διαρροή κρατικών μυστικών και συνεργασία με ξένη υπηρεσία
Η ιστορία πίσω από το «πρόσωπο» των μαθητικών κινητοποιήσεων
Πώς η αδελφότητα Chi Pai του Κορνέλ φέρνει στο προσκήνιο τις πρακτικές του παλαιότερου θεσμού εντός των αμερικανικών πανεπιστημίων
Οι τρεις σε σοβαρή κατάσταση
Πώς ξεκίνησε η «εθνική κρίση» - Τουλάχιστον 200 τραυματισμοί
Αντιδράσεις για τη στάση των στρατιωτών
«Ποινές φυλάκισης, όχι θέματα για έκθεση» ένα από τα κεντρικά συνθήματα
«Η Αποκάλυψη» του Ζοζέφ Φορέ εκλάπη εύκολα παρότι είναι ασήκωτο
Το Apple Watch έδωσε απαντήσεις
Η Ουάσινγκτον απειλεί με νέες κυρώσεις
Δείτε το συγκινητικό βίντεο
Η Βρετανία τους κατηγορεί πως εκμεταλλεύονταν γυναίκες πουλώντας τους έρωτα
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στο Γουόρσεστερσαϊρ
Η δήλωση πριν την αποχώρησή του από τις ΗΠΑ
Επιχείρηση στη Χοντέιντα
Όπως ανέφερε, διυλιστήρια κλείνουν σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, αποδίδοντας την ευθύνη στους Δημοκρατικούς
Τι είπε ο γιος του πρώην ηγέτη της χώρας για την μητριά του που παραμένει έγκλειστη σε φυλακή της Νέας Υόρκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.