- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Πέφτει η κυβέρνηση Ντράγκι - Πέντε Αστέρια, Λέγκα και Μπερλουσκόνι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης
Προς πρόωρες εκλογές η χώρα
Ιταλία: Υπό διάλυση ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ντράγκι.
Τα δύο δεξιά κόμματα της Ιταλίας αποφάσισαν να μην εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Σε ομιλίες τους στο κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι της Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι και της Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσαν ότι ο Ντράγκι δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν την ιταλική κοινή γνώμη και ότι θα μποϊκοτάρουν την ψήφο εμπιστοσύνης.
Χωρίς την στήριξη των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στο κοινοβούλιο, ο Ντράγκι αναμένεται να υποβάλει εκ νέου την παραίτησή του, γεγονός που είναι πιθανό να ωθήσει την Ιταλία προς πρόωρες εκλογές.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει παραμένοντας στη θέση του υπό την προϋπόθεση όμως ότι τα πολιτικά κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού θα συμπτυχθούν πίσω από ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης για να στηρίξουν την κυβέρνηση.
«Η μοναδική λύση, αν θέλουμε ακόμη να παραμείνουμε ενωμένοι, είναι η ανασύσταση εκ θεμελίων του συμφώνου, με θάρρος, αλτρουισμό και αξιοπιστία», δήλωσε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι κατά την ομιλία του ενώπιον της ιταλικής γερουσίας.
Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός απέρριψε, με τον τρόπο αυτό, το αίτημα της κεντροδεξιάς (Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια) για επαναδιαπραγμάτευση του κυβερνητικού προγράμματος και αλλαγή μέρους των υπουργών. Παράλληλα, έστειλε στα Πέντε Αστέρια το μήνυμα ότι δεν εννοεί να δώσει περαιτέρω «εξηγήσεις», σχετικά με την εφαρμογή μέτρων όπως το επίδομα ανεργίας και τα κρατικά κίνητρα για την ανακαίνιση των κτηρίων.
Ο Μάριο Ντράγκι, που είχε αναλάβει την πρωθυπουργία τον Φεβρουάριο 2021 ως επικεφαλής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υπέβαλε την παραίτησή του στις 14 Ιουλίου στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ο οποίος όμως δεν την έκανε δεκτή.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επικαλέσθηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγείται, δεν είχε πλέον νομιμοποίηση μετά την κρίση που προκλήθηκε από την αποσκίρτηση του Κινήματος των 5 Αστέρων κατά την διάρκεια ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.