- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σρι Λάνκα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα.
Βυθισμένη σε ένα επιδεινούμενο χάος παραμένει η Σρι Λάνκα, με τις κατοικίες και τα γραφεία του προέδρου και του πρωθυπουργού στην πρωτεύουσα Κολόμπο να έχουν μετατραπεί σε πεδία μαχών ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις από τη μια πλευρά και τους χιλιάδες διαδηλωτές που απαιτούν, από την άλλη, την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας καταγγέλλοντας την κακοδιοίκηση ως υπεύθυνη για την βαθιά οικονομική κρίση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ασιατική χώρα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις της Σρι Λάνκα έκαναν νωρίτερα σήμερα χρήση δακρυγόνων, χωρίς όμως να καταφέρουν να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να εισβάλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε στο Κολόμπο.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Βικρεμασίνγκε ζήτησε από τον στρατό και την αστυνομία να αποκαταστήσουν την τάξη, όμως οι στρατιώτες υποχωρούσαν και άφηναν τις πόρτες του κτιρίου ανοικτές στους διαδηλωτές.
«Διέταξα τους στρατιωτικούς διοικητές και τον αρχηγό της αστυνομίας να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσουν την τάξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Οι διαδηλωτές «θέλουν να με εμποδίσουν να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου», πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να σκίσουμε το Σύνταγμά μας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους φασίστες να καταλάβουν την εξουσία. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την απειλή στη δημοκρατία», είπε και πρόσθεσε πως τα δημόσια κτίρια που έχουν καταληφθεί από τους διαδηλωτές πρέπει να παραδοθούν στο κράτος.
Υπενθυμίζεται πως και το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαν εκτυλιχθεί σκηνές χάους, με τους διαδηλωτές να εισβάλουν στο προεδρικό μέγαρο και να βάζουν φωτιά στην κατοικία του πρωθυπουργού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε η δημιουργία κέντρων κράτησης σε τρίτες χώρες και η αυστηροποίηση των απελάσεων
Θερμή υποδοχή του Κιμ Γιονγκ Ουν στον Λουκασένκο - Ενισχύεται το αντιδυτικό μέτωπο
Νέα πυρά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσω ανάρτησής του στο Truth Social
Τα αναμενόμενα αντίποινα του Ιράν και ο ρόλος της Ρωσίας
«Ήταν ένα ευγενικό και έξυπνο παιδί», δήλωσε πηγή στο Page Six
Σε περίπτωση αμερικανικής χερσαίας εισβολής το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο»
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος, λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.