Κοσμος

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες έβδομο πακέτο κυρώσεων

Τι έγινε στη συνάντηση με Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
συνάντηση Ζελένσκι με Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες έβδομο πακέτο κυρώσεων © EPA/LUDOVIC MARIN / POOL

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι κατέθεσε στους ευρωπαίους ηγέτες νέες προτάσεις για κυρώσεις στη Ρωσία.

Η Ουκρανία κατέθεσε προτάσεις για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Κίεβο ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ρουμανίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

«Πρέπει να αυξήσουμε τις πιέσεις στον επιτιθέμενο, να συνεργαστούμε για το έβδομο πακέτο των κυρώσεων με εμπάργκο στο φυσικό αέριο», έγραψε ο Ουκρανός αξιωματούχος Άντριι Γιερμάκ σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι ξένοι ηγέτες ολοκλήρωσαν τη συνάντησή τους με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Όπως μεταδίδει η «Le Monde», ο Ουκρανός πρόεδρος έκανε δεκτή την πρόταση της Γερμανίας να παρευρεθεί στη Σύνοδο των G7 που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου στη Βαυαρία, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γερμανός καγκελάριος, χωρίς να διευκρινίσει αν θα ταξιδέψει ως τη Γερμανία ή θα συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη.

Ο Όλαφ Σολτς έγραψε στο Twitter: «Εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε αποφασιστικά στο πλευρό σας».

Ουκρανία - Σολτς: Η βαρβαρότητα του πολέμου στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει

Η πόλη Ιρπίν, όπως και η Μπούκα έχουν γίνει σύμβολο της «αδιανόητης σκληρότητας» και της «παράλογης βίας» του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε νωρίτερα ο Γερμανός καγκελάριος.

«Η βάναυση καταστροφή σε αυτή την πόλη είναι τρομακτική -αυτός ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει», ανέφερε ο Σολτς σε tweet.

Στο Ιρπίν έχουν βρεθεί τα πτώματα 290 αμάχων θυμάτων και μάρτυρες και εισαγγελείς μιλούν για έναν μήνα τρόμου σε μια στενή ζώνη στη νοτιοδυτική συνοικία της πόλης. Ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός θυμάτων ήταν γυναίκες.

Ουκρανία - Ντράγκι: Θα ξαναφτιάξουμε τα πάντα

«Θα ανοικοδομήσουμε τα πάντα. Κατέστρεψαν τους παιδικούς σταθμούς, κατέστρεψαν τους παιδικούς κήπους. Τα πάντα θα ανοικοδομηθούν. Έχουν ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Ντράγκι. «Ξέρουν ακριβώς πού βρίσκονται οι περιοχές που πρέπει να ανοικοδομηθούν. Κάθε οικογένεια έχει μια εφαρμογή όπου περιγράφει τι συνέβη και είναι ήδη σε πολύ προχωρημένη κατάσταση», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο προάστιο του Κιέβου, οι ντόπιοι του μίλησαν «για την ανοικοδόμηση. Λόγια πόνου, ελπίδας, αλλά και για το τι θα θέλουν να κάνουν στο μέλλον», είπε ο Ιταλός ηγέτης.

Ουκρανία - Μακρόν: Πόλη σημαδεμένη από τα στίγματα της βαρβαρότητας

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του, πως σφαγές και εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Ιρπίν και χαιρέτισε «τον ηρωισμό» των Ουκρανών.

«Είναι μια ηρωική πόλη, σημαδεμένη από τα στίγματα της βαρβαρότητας», δήλωσε ο Μακρόν προς τους δημοσιογράφους. «Είδαμε όλοι αυτές τις εικόνες μιας πόλης κατεστραμμένης, που είναι ταυτόχρονα μια πόλη ηρωική αφού εδώ ήταν, μεταξύ άλλων, που οι Ουκρανοί σταμάτησαν το ρωσικό στρατό που κατέβαινε προς το Κίεβο. Συνεπώς αντιπροσωπεύει τον ηρωισμό του στρατού, αλλά επίσης του ουκρανικού πληθυσμού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ