Κοσμος

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο και το παράλογο»

«Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στο 13ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ © EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ξεκαθάρισε ότι διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει, όταν επιμένει στο «παράλογο» και το «ανιστόρητο».

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο 13ο τακτικό συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία, όταν η τελευταία επιμένει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και να μη σέβεται την Ιστορία.

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τουρκία.

Και πρόσθεσε για τα ελληνοτουρκικά: «Κάθε ρητορικό επίθετό τους και επιθετικό τους βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους».

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκία δεν σταματά να ζητά αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών απέναντι από τα τουρκικά παράλια.

Κυριάκος Μητσοτάκης από συνέδριο ΟΝΝΕΔ: «Ισχυρότερη γεωπολιτικά και αμυντικά η Ελλάδα»

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει διαδοχικές κρίσεις, όμως «η πατρίδα μας δεν ξέφυγε από την πορεία της».

«Μέσα από μία παγκόσμια αναστάτωση, την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ελλάδα σήμερα είναι ισχυρότερη από ό,τι ήταν τις τελευταίες 10ετίες και γεωπολιτικά και αμυντικά και οικονομικά».

Τόνισε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον κάθε πολίτη και αναφέρθηκε ειδικά στη νεολαία για την οποία έγιναν και γίνονται πολλά:

  • Από την αναγνώριση των δικαιωμάτων των ταχυμεταφορέων έως
  • το πρώτο ένσημο και
  • το νέο ασφαλιστικό.

Στους νέους απευθύνεται κυρίως και η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Επίσης το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε νέα γέννηση έγινε πράξη από τη δική μας κυβέρνηση, αλλά και οι νταντάδες της γειτονιάς.

Όσον αφορά την παιδεία, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ήδη υπάρχουν περισσότεροι από 16.000 νέοι εκπαιδευτικοί, «οι πρώτες προσλήψεις εδώ και πάνω από μία 10ετία». Και τόνισε: «Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση των ίσων ευκαιριών, την οποία «αρνούνται οι αντίπαλοι μας υπονομεύοντας την πολιτική μας».

Όπως είπε, «το δίλημμα σήμερα είναι ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες» και κάλεσε τους πάντες να τοποθετηθούν ξεκάθαρα. «Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Ο νόμος δεν θα σταματάει στις πύλες του πανεπιστημίου, οι ομάδες φύλαξης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σύντομα θα είναι εκεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ