- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°


Με επιθετικό τόνο απευθύνθηκε στον Χένρι Κίσινγκερ, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την πρόταση του που θα φέρει το τέλος του πολέμου.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, την Τετάρτη απέρριψε προτάσεις ότι το Κίεβο θα εγκαταλείψει εδάφη του και θα κάνει παραχωρήσεις για να τερματίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, λέγοντας ότι η πρόταση αυτή θυμίζει την προσπάθεια κατευνασμού της ναζιστικής Γερμανίας το 1938.
«Στο Νταβός εμφανίστηκε ο κύριος Κίσινγκερ από το βαθύ παρελθόν και είπε πως ένα κομμάτι της Ουκρανίας θα έπρεπε να δοθεί στη Ρωσία ώστε να μην αποξενωθεί η Ρωσία από την Ευρώπη. Φαίνεται πως το ημερολόγιό του είναι στο 1938 κι όχι στο 2022. Νόμιζε πως μιλούσε σε άλλο κοινό, στο Μόναχο του 1938 κι όχι στο Νταβός. Παρεμπιπτόντως στο πραγματικό 1938 όταν η οικογένειά του διέφυγε από τη Ναζιστική Γερμανία, ο Κίσινγκερ ήταν 15 ετών και ήξερε πολύ καλά τι συνέβαινε και κανείς δεν τον άκουσε τότε να λέει πως θα έπρεπε να προσαρμοστούν όλοι στους Ναζί και να μην πολεμήσουν», ανέφερε σε μήνυμά του.
Ο βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία για να τερματιστεί ο τρίμηνος πόλεμος, προτείνοντας μια θέση στην οποία αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ουκρανών.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Κίσινγκερ προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση να μην επιδιώξουν μία ντροπιαστική ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποιώντας ότι θα μπορούσε να επιδεινώσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της Ευρώπης.
Αφού σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες θα πρέπει να θυμούνται τη σημασία της Ρωσίας για την Ευρώπη και να μην παρασυρθούν «από τη διάθεση της στιγμής», ο Κίσινγκερ πίεσε επίσης τη Δύση να αναγκάσει την Ουκρανία να αποδεχθεί τις διαπραγματεύσεις με ένα «status quo ante», υπονοώντας ότι η Ρωσία παίρνει στην κατοχή της ουκρανική γη αν αυτό σημαίνει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει.
«Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες προτού δημιουργηθούν ανατροπές και εντάσεις που δεν θα ξεπεραστούν εύκολα. Στην ιδανική περίπτωση, η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο status quo ante», δήλωσε ο 98χρονος Κίσινγκερ.
«Η συνέχιση του πολέμου πέρα από αυτό το σημείο δεν θα αφορούσε την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν νέο πόλεμο εναντίον της ίδιας της Ρωσίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο μοναδικό χάρισμα υποστηρίζει ότι έχει ο Πάπας Λέων
Η ημερομηνία με την έντονη σημειολογία από την εποχή του Βυζαντίου
Πώς σχολίασε την πρόταση του Ρώσου προέδρου ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο νεοκλεγείς Αμερικανός ποντίφικας προσευχήθηκε στο μνήμα του «πάπα των φτωχών»
Το Πεκίνο ανακοίνωνε ότι στηρίζει τις προσπάθειες των δύο πυρηνικών δυνάμεων για να καταλήξουν σε μια κατάπαυση του πυρός
Μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Τραμπ ήταν η απέλαση εκατομμυρίων μεταναστών από τις ΗΠΑ
Οι δύο άνδρες απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου του 2023, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχε δοθεί κι άλλο βίντεο στη δημοσιότητα
Η Ρωσία θα εξετάσει την πρόταση της Δύσης για εκεχειρία, αλλά έχει τη δική της θέση, απαντάει το Κρεμλίνο
Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το βράδυ στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ
Δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά θα έχει και η διασπορά
Ένας από τους περίπου 50 ανθρώπους παγκοσμίως που έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία
Στο συμβάν ενεπλάκησαν ένα τουριστικό λεωφορείο, ένα φορτηγό που μετέφερε κορμούς και ένα αυτοκίνητο
Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 12 Μαΐου διαφορετικά θα της επιβληθούν νέες κυρώσεις
Αν και δεν τον χρειάζεται, καθώς το Βατικανό καλύπτει κυριολεκτικά όλα του τα έξοδα
Τι λέει για το όραμά του και την επιλογή του ονόματος
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του
Η απάντηση του Ντμίτρι Πεσκόφ ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για εκεχειρία
«Έχω κάνει πράγματα που πλήγωσαν άλλους», λέει με εξομολογητική διάθεση
Έκπληκτοι οι κάτοικοι τον είδαν να τους χτυπά την πόρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.