Τέξας: Ο δράστης είχε προειδοποιήσει για την επίθεση μέσω Facebook
Παρέμβαση του Μπέτο Ο' Ρουρκ
Ο κυβερνήτης του Τέξας δήλωσε ότι ο δράστης είχε κάνει ανάρτηση στα social media, στην οποία έλεγε ότι επρόκειτο να επιτεθεί και στο σχολείο.
Ο νεαρός άνδρας που σκότωσε την Τρίτη 19 παιδιά και δύο δασκάλους μέσα σε δημοτικό σχολείο του Τέξας είχε ανακοινώσει στο Facebook 15 λεπτά πριν από τους πυροβολισμούς ότι επρόκειτο να κάνει αυτή την επίθεση, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γκρεγκ 'Αμποτ.
Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος δημοσίευσε διαδοχικά ένα μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα πυροβολούσε τη γιαγιά του, στη συνέχεια ένα άλλο μήνυμα στο οποίο διευκρίνιζε ότι το έκανε.
«Το τρίτο μήνυμα, χωρίς αμφιβολία λιγότερο από 15 λεπτά πριν φθάσει στο σχολείο, έγραφε: Θα πάω ν' ανοίξω πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο του Τέξας», διευκρίνισε ο Αμποτ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο μαθητής λυκείου χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου, ένα εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης. Δεν υπήρχαν άλλες προειδοποιήσεις στις αναρτήσεις του στο Facebook, διευκρινισε.
Αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη του μακελειού μέσα σε μια τάξη του σχολείου.
Δεν υπήρχε γνωστό ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας για τον ένοπλο, ούτε φαίνεται να είχε ποινικό μητρώο, δήλωσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου.
Ο Μπέτο O' Ρουρκ, μια μορφή των Δημοκρατικών του Τέξας, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη σήμερα για το μακελειό με τους 21 νεκρούς, εκ των οποίων 19 παιδιά, στο δημοτικό σχολείο της μικρής πόλης Ουβάλντε.
Πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την Πολιτεία του Τέξας και υποψήφιος κυβερνήτης έναντι του νυν κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, ο O' Ρουρκ διαβεβαίωσε ότι το δράμα ήταν προβλέψιμο και επέκρινε τον Ρεπουμπλικανό ότι δεν έκανε τίποτα.
Η παρέμβαση του Μπέτο Ο΄Ρουκ
Ο Μπέτο Ο' Ρουρκ σηκώθηκε όρθιος και διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε ο κυβερνήτης του Τέξας φωνάζοντας: «Δεν κάνετε τίποτα!».
Ο O' Ρουρκ άρχισε να φωνάζει στους συγκεντρωμένους αξιωματούχους αφότου ο 'Αμποτ ολοκλήρωσε την περιγραφή των πόρων ψυχικής υγείας που είναι διαθέσιμοι σε όσους επλήγησαν από το μακελειό στον οποίο σκοτώθηκαν χθες 19 παιδιά και δύο δάσκαλοι.
Ο δήμαρχος της Ουβάλντε, που ήταν παρών στην αίθουσα, απάντησε στον Ο' Ρουρκ με σειρά ύβρεων κατά του Δημοκρατικού και λέγοντάς του ότι "ξεπέρασε τα όρια".
Ο κόσμος αποδοκίμασε τον O' Ρουρκ και οι φρουροί ασφαλείας τον συνόδευσαν έξω από την αίθουσα, αφού διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου κατηγορώντας τους εκλεγμένους αξιωματούχους ότι δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν τη βία με όπλα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνέχεια ο O' Ρουρκ είπε: «Οφείλουμε σε αυτούς τους γονείς να αναλάβουμε δράση. Θέλω να κάνουμε κάτι τώρα. Μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα. Αλλά αν συνεχίσουμε να το αποδεχόμαστε αυτό, τότε είναι δικό μας το λάθος, δεν φταίει μόνο ο κυβερνήτης, φταίμε εμείς».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδικός χάρτης για ελάχιστες τιμές στα κινεζικά EV, μετά τους δασμούς της ΕΕ
Οι έλεγχοι πυρασφάλειας είχαν γίνει δύο ή τρεις φορές σε δέκα χρόνια λειτουργίας του μπαρ
Συνεχίζεται η έρευνα για το καλώδιο Φινλανδίας–Εσθονίας στον Κόλπο της Βαλτικής
Οι Ιρανοί επιχειρούν να οδηγήσουν μαζικά τη χώρα τους στην επόμενη μέρα
Ο κρίσιμος ρόλος των γυναικών στον αγώνα για την ανατροπή των Αγιατολάχ
Η Κάγια Κάλλας προαναγγέλλει πρόσθετα μέτρα – Διπλωματικές πιέσεις και πολιτικές διαφωνίες
Οι πρώτες δηλώσεις του ΠτΔ της Κύπρου μετά την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του
Νέα Μαχσά Αμινί βάζει φωτιά στη γυναικεία επανάσταση της χώρας
Διακοπή ρεύματος και δύο ελαττωματικά μαχαίρια στην εκδήλωση των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη
«Στοχευμένη προσπάθεια να πληγεί ο πρόεδρος» λέει ο κ. Χαραλάμπους
«Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, θα την καταλάβουν η Ρωσία ή η Κίνα»
Η θέαση των εξελίξεων χωρίς την ουσιαστική πρόταση αποτελεσματικών λύσεων
Πώς θα είναι οι ζωές μας τα επόμενα χρόνια;
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Ζυγίζει τις επιλογές του ο Τραμπ
Οι επιλογές που εξετάζονται για να προστατευθεί η εδαφική ακεραιότητά της
H ανάλυση του Bloomberg
Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις
Η ανάρτηση του Ιρανού βιρτουόζου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.