- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επίθεση Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Σύγκρινε τους ήρωες του Μεσολογγίου με ναζιστές του Αζόφ»
«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών»
Η Μαρία Ζαχάροβα επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε για Μαριούπολη και Μεσολόγγι στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. ΜΙλώντας στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στην ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία της πάνω σε ιστορικά γεγονότα που παρουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
«Η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο» ισχυρίστηκε, χαρακτηρίζοντας «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη και τη σύγκριση που έκανε με το Μεσολόγγι και τους υπερασπιστές του κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.
«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών» ανέφερε επίσης η Μαρία Ζαχάροβα. Και πρόσθεσε: «Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από 200 χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς».
«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ» ισχυρίστηκε ακόμη.
Ομιλία Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο - Η αναφορά σε Μαριούπολη και Μεσολόγγι
«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα» είχε αναφέρει στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
«Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο» είχε προσθέσει.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πολυήμερο κύμα καύσωνα προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι
Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση
Το ημιεπίσημο Fars μιλά για αναστολή διαπραγματεύσεων
«Δεν θα βρείτε χώρα να γυρίσετε» λέει ο Τραμπ στους Ιρανούς διαπραγματευτές
Του εύχεται τα καλύτερα εν μέσω φημών για σχέδια παραίτησης
Ενώ ο Τζέι Ντι Βανς δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο των συνομιλιών στην Ελβετία
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.