- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μέλος Pussy Riot: Η Ρωσία είναι αυτή που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση, όχι η Ουκρανία
Η Μαρία Αλιόχινα διέφυγε κινηματογραφικά αυτή την εβδομάδα από τη Ρωσία
Η Ρωσία είναι αυτή που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση, όχι η Ουκρανία, δηλώνει το μέλος του συγκροτήματος Pussy Riot Μαρία Αλιόχινα.
Η Ρωσία είναι αυτή που χρειάζεται αποναζιστικοποίηση, όχι η Ουκρανία, δήλωσε η επικεφαλής του ρωσικού μουσικού συγκροτήματος - που τάσσεται κατά του Κρεμλίνου - Pussy Riot, η Μαρία Αλιόχινα, η οποία διέφυγε από τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα μεταμφιεζόμενη σε διανομέα έτοιμου φαγητού, καθώς το συγκρότημά της θα ξεκινήσει μια περιοδεία συναυλιών ενάντια στον πόλεμο.
Σε μια πρόβα για μια συναυλία σήμερα στη γερμανική πρωτεύουσα, η Αλιόχινα είπε ότι οι Ρώσοι έπρεπε να σκεφτούν προσεκτικά τον πόλεμο.
«Δεν έχω ιδέα ποιο θα είναι το τέλος αυτής της περισυλλογής, αλλά χωρίς αυτήν, η χώρα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης – όπως η Γερμανία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στη Ρωσία θα έπρεπε να έχουμε αποναζιστικοποίηση, όχι στην Ουκρανία», ανέφερε στην τηλεόραση του Reuters.
Σύμφωνα με την ίδια θα πρέπει να συσταθεί ένα δικαστήριο κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και των στρατηγών και ηγετών του στρατού.
Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση» αφοπλισμού της χώρας και προστασίας της από τους φασίστες. Αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις της.
Για να ξεφύγει από τον κατ' οίκον περιορισμό, η Αλιόχινα φόρεσε μια στολή διανομέα έτοιμου φαγητού, την οποία είχε αγοράσει η κοπέλα της μέσω διαδικτύου, και ξέφυγε από την πίσω πόρτα του κτιρίου στο οποίο έμενε, αποφεύγοντας τη ρωσική αστυνομία, είπε.
Η Αλιόχινα είπε ότι οι συμπατριώτες της θέλουν αλλαγή, αλλά ότι πολλοί φοβούνται μην τους βρεθούν φυλακισμένοι αν μιλήσουν ανοιχτά.
«Πολλοί άνθρωποι φοβούνται πραγματικά γιατί μπορείς τώρα να μπεις στη φυλακή έως και 10 χρόνια μόνο και μόνο για τη δημοσίευση φωτογραφιών από την Μπούτσα, μόνο και μόνο για αυτή την ανάρτηση».
Ρώσοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο νέος νόμος για να σταματήσει η σκόπιμη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων είναι απαραίτητος για να προστατεύσει τον στρατό του και να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση σχετικά με τη στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία, όπως την αποκαλεί η Μόσχα.
Οι Pussy Riot προβάρουν ένα νέο τραγούδι για τον πόλεμο, τόνισε. «Το συνθέσαμε πριν από δύο εβδομάδες. Είναι ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στον πόλεμο που ξεκίνησε ο Πούτιν ενάντια στην Ουκρανία. Είναι η δήλωσή μας και θα παιχθεί στη συναυλία».
Pussy Riot: To συγκρότημα που «κυνηγάει» τον Πούτιν
Οι Pussy Riot, που ιδρύθηκαν το 2011 είναι φεμινιστικό συγκρότημα που επικρίνει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και το ρωσικό κράτος.
Το περασμένο καλοκαίρι τα μέλη των Pussy Riot, Nadya Tolokonnikova και Nika Nikulshina χαρακτηρίστηκαν και επίσημα από τη ρωσική κυβέρνηση ως «ξένοι πράκτορες». Ο προσδιορισμός αυτός της ρωσικής κυβέρνησης δεν είναι άλλος από ακόμη μια προσπάθεια της ίδιας να καταπνίξει κάθε φωνή που εκφράζει ελεύθερα διαφωνίες ως προς την πολιτική που ασκεί, μειώνοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία όσων πολιτών της χώρας χαρακτηρίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, οι «ξένοι πράκτορες» στη Ρωσία είναι υποχρεωμένοι να επισυνάπτουν ένα disclaimer στις αναρτήσεις τους στα social media, σε news reports και σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια δήλωση.
Η Tolokonnikova των Pussy Riot είχε συλληφθεί το 2012 και είχε περάσει δύο ολόκληρα χρόνια στη φυλακή μετά από διαμαρτυρία σε ρωσικό καθεδρικό ναό. Η Nikulshina είχε επίσης κρατηθεί στη φυλακή μαζί με άλλα μέλη των Pussy Riot μετά την εισβολή τους στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου του 2018, που διεξήχθη στη Μόσχα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.