Φόβοι για πάνω από 600 νεκρούς από τον βομβαρδισμό στο θέατρο της Μαριούπολης
Οι Ρώσοι έκαναν λόγο για προβοκάτσια της Ουκρανίας
Τουλάχιστον 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από ρωσικό βομβαρδισμό ενός θεάτρου στην κατεστραμμένη Μαριούπολη τον Μάρτιο, αναφέρει το Associated Press.
Βαρύ είναι το ανθρώπινο τίμημα της επίθεσης των ρώσων στο θέατρο της Μαριούπολης τον Μάρτιο όπου τουλάχιστον 1000 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο.
Αρχικά, επικαλούμενες μάρτυρες της επίθεσης, οι αρχές στη νότια ουκρανική πόλη ανέφεραν ότι 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό της 16ης Μαρτίου.
Μια νέα έρευνα από το AP, που βασίζεται σε μαρτυρίες πάνω από 20 επιζώντων, διασωστών και ανθρώπων που γνωρίζουν καλά το θέατρο, βρήκε στοιχεία ότι η επίθεση ήταν στην πραγματικότητα πολύ πιο θανατηφόρα από ό,τι είχε εκτιμηθεί.
Χρησιμοποιώντας μια ανακατασκευή ενός τρισδιάστατου μοντέλου της κάτοψης του κτιρίου και με βάση τα σχόλια από ειδικούς, οι δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ότι η βομβιστική επίθεση σκότωσε σχεδόν 600 άτομα μέσα και έξω από το κτίριο.
Από τον αεροπορικό βομβαρδισμό καταστράφηκε το κεντρικό τμήμα του θεάτρου, ενώ από την κατάρρευση αποκλείσθηκε η είσοδος του καταφυγίου που βρίσκεται στο υπόγειο του κτιρίου, στο οποίο έμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ακολουθώντας τη γνωστή του τακτική, διέψευσε ότι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν το θέατρο, κατηγορώντας για τον βομβαρδισμό το ουκρανικό εθνικιστικό τάγμα Αζόφ, το οποίο έχει επίσης κατηγορήσει και για τον βομβαρδισμό στο μαιευτήριο της Μαριούπολης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.