- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αμερικανός πρώην αστυνομικός κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε 12χρονο
Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός της Φιλαδέλφειας κατηγορείται για φόνο στην υπόθεση του θανάτου 12χρονου που χτυπήθηκε από σφαίρα στην πλάτη
Πρώην αστυνομικός στη Φιλαδέλφεια αντιμετωπίζει δίωξη για φόνο διότι σκότωσε πυροβολώντας στην πλάτη δωδεκάχρονο αγόρι το οποίο καταδίωξε, διότι ο έφηβος άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινήτου χωρίς διακριτικά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο εισαγγελέας της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Ο πρώην αστυνομικός Εντσάουλ Μεντόζα, 26 ετών, ο οποίος αποτάχθηκε τον Απρίλιο, συνελήφθη την Κυριακή και τέθηκε υπό κράτηση για την υπόθεση του θανάτου του Τόμας Σιντέριο, 12 ετών, στις αρχές Μαρτίου, σε συνοικία της Φιλαδέλφειας (βορειοανατολικά, μεταξύ Ουάσιγκτον και Νέας Υόρκης).
Του απαγγέλθηκε, μεταξύ άλλων, η κατηγορία του «φόνου εκ προμελέτης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας Φιλαδέλφειας Λάρι Κράσνερ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι Αρχές έδωσαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του εφήβου.
Ο αστυνομικός Μεντόζα, με πολιτικά, συμμετείχε την 1η Μαρτίου μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του σε παρακολούθηση, σε αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, σταθμευμένο σε συνοικία της Φιλαδέλφειας, πόλης που βιώνει, όπως πολλές άλλες αμερικανικές μητροπόλεις, αύξηση της εγκληματικότητας.
Όταν είδαν τον Τόμας Σιντέριο και άλλον έναν 17χρονο έφηβο, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τους σταματήσουν για έλεγχο. Όταν άναψαν φάρο, ο 12χρονος πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου τους, σύμφωνα με τις Αρχές.
Οι αστυνομικοί άρχισαν κατόπιν να καταδιώκουν, πεζή, τα δύο παιδιά. Ένας αστυνομικός έριξε χωρίς να στοχεύσει. Ο Μεντόζα πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του 12χρονου, που έτρεχε για να ξεφύγει.
Όμως, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος είπε πως υπάρχει βίντεο «πολύ δύσκολο να το παρακολουθήσει» κανείς, ο έφηβος είχε ήδη πετάξει το όπλο και είχε πέσει κάτω μπρούμυτα «όταν ο αστυνομικός Μεντόζα έριξε τον τρίτο μοιραίο πυροβολισμό».
Σε απόσταση επαφής από το θύμα του, ο αστυνομικός «γνώριζε ήδη ότι ο Τόμας Σιντέριο –ηλικίας 12 ετών, ύψους 1,50 μέτρου και βάρους 50 κιλών– δεν έφερε πλέον όπλο και δεν μπορούσε να τον βλάψει. Όμως τον πυροβόλησε παρ’ όλα αυτά στην πλάτη και τον σκότωσε», είπε ο κ. Κράσνερ.
Με ανακοίνωσή της που αναπαρήγαγε η εφημερίδα New York Times, συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών εξέφρασε «την εμπιστοσύνη της στη δικαιοσύνη για την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του αστυνομικού αυτού σε μια δίκαιη και αμερόληπτη δίκη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά τον εντοπισμό αδενοκαρκινώματος στον πνεύμονα
Η πρεμιέρα στον Λευκό Οίκο οδήγησε σε νέα ερωτήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.