- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
HΠΑ: Στην Ουκρανία η περιουσία που κατάσχεται από Ρώσους ολιγάρχες
Πρόταση του προέδρου Μπάιντεν
Νομοθετική πρόταση για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας από περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από Ρώσους ολιγάρχες αναμένεται να καταθέσει ο Τζο Μπάιντεν.
Ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει νέα νομοθετικά μέτρα, προκειμένου τα περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν να χρησιμοποιηθούν για την πολεμική προσπάθεια, ενώ το συνολικό πακέτο βοήθειας αναμένεται να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Μπάιντεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει άλλα 33 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, τα 20 εκ των οποίων θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ζητήσει από το Κογκρέσο να αποδεσμεύσει άλλα 33 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, τα 20 εκ των οποίων θα αφορούν στρατιωτική βοήθεια, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.
Η δέσμη μέτρων θα «θεσπίσει νέες αρχές για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που συνδέονται με τη ρωσική κλεπτοκρατία, θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα έσοδα για τη στήριξη της Ουκρανίας και θα ενισχύσει περαιτέρω τα σχετικά εργαλεία επιβολής του νόμου», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.
Με φόντο τα παραπάνω, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο πως προχωρά παράλληλα και στη σύσταση μιας νέας ομάδας κρούσης με τη συμμετοχή στελεχών από πολλές διαφορετικές υπηρεσίες και τμήματα (από το FBI, τις υπηρεσίες πληροφοριών κ.ά.), της «Task Force KleptoCapture», στόχος της οποίας θα είναι να συντονίσει το έργο της επιβολής κυρώσεων κατά «διεφθαρμένων Ρώσων ολιγαρχών».
Οι δισεκατομμυριούχοι της Ρωσίας ελέγχουν περίπου το 30% του πλούτου της χώρας, ποσοστό μεγάλο εάν συγκριθεί με τα αντίστοιχα σε Γερμανία και ΗΠΑ (περίπου 15%), όπως έχει υπολογίσει η Washington Post. Μεγάλο μέρος του πλούτου τους το έχουν «παρκαρισμένο» σε υπεράκτιους off-shore φορολογικούς παραδείσους, ενώ πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζονται από τη Δύση και ως όργανα του Κρεμλίνου που έχουν στηρίξει τον ίδιο τον Πούτιν και όσα εκείνος προωθεί εντός αλλά και εκτός των ρωσικών συνόρων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.