- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ενημέρωσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταλάβει η Μαριούπολη.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταλάβει η Μαριούπολη, με τον Ρώσο πρόεδρο να ζητάει ματαίωση της εισβολής στο εργοστάσιο Azovstal καθώς, όπως είπε, το σχέδιο για έφοδο δεν είναι πρακτικό. «Δίνω εντολή να ακυρωθεί», είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποκλειστεί ώστε να μην περάσει ούτε «μύγα».
Αφού συνεχάρη τον Σόιγκου για την «απελευθέρωση» της Μαριούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε οδηγίες ότι δεν υπάρχει ανάγκη να γίνει έφοδος στο εργοστάσιο Azovstal, λέγοντας: «Αυτό συμβαίνει όταν πρέπει να σκεφτόμαστε, δηλαδή πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε, και σε αυτήν την περίπτωση ακόμη περισσότερο, για τη διατήρηση της ζωής και της υγείας των στρατιωτών και των αξιωματικών μας». «Δεν υπάρχει λόγος να σκαρφαλώνουμε σε αυτές τις κατακόμβες και να σέρνουμε υπόγεια μέσα από αυτές τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τη ρωσική δέσμευση για προστασία όσων βρίσκονται στο εργοστάσιο εφόσον παραδοθούν.
Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλης έκτασης εργοστάσιο Azovstal αποτελεί το τελευταίο φρούριο των υπερασπιστών της Μαριούπολης, όπου έχουν βρει επίσης καταφύγιο περίπου 1.000 άμαχοι. Μετά από τρία ρωσικά τελεσίγραφα, οι μαχητές της Ουκρανίας αρνήθηκαν να παραδοθούν.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι 1.478 Ουκρανοί μαχητές έχουν παραδοθεί, αλλά περισσότεροι από 2.000 μαχητές εξακολουθούν να υπερασπίζονται το εργοστάσιο Azovstal. «Το εργοστάσιο του Azovstal είναι ασφαλώς αποκλεισμένο», σχολίασε.
Σημειώνεται ότι χθες η Ουκρανία πρότεινε στη Ρωσία έναν «ειδικό κύκλο διαπραγματεύσεων» στη Μαριούπολη, για τη διάσωση «αμάχων και στρατιωτών», δήλωσαν δύο Ουκρανοί διαπραγματευτές. Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ποντολιάκ διευκρίνισε ότι οι συνομιλίες θα μπορούσαν να είναι «πρόσωπο με πρόσωπο. Δύο προς δύο. Για να σωθούν τα παιδιά μας, (το τάγμα) Αζόφ, οι στρατιωτικοί, οι άμαχοι, τα παιδιά, οι ζωντανοί και οι τραυματίες», έγραψε ο διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Είμαστε έτοιμοι να έρθουμε με τον Μιχαήλο Ποντολιάκ ανά πάσα στιγμή για αυτές τις διαπραγματεύσεις, μόλις λάβουμε επιβεβαίωση από τη ρωσική πλευρά», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των Ουκρανών διαπραγματευτών Νταβίντ Αραχάμια στο Telegram.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.