- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Σύλληψη πολιτικού - υποστηρικτή του Πούτιν
Ο Ζελένσκι δημοσίευσε φωτογραφία με τον συλληφθέντα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Χειροπέδες πέρασαν οι ουκρανικές αρχές σε πολιτικό-υποστηρικτή του Πούτιν.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δημοσιοποίησε σήμερα μια φωτογραφία του φιλορώσου ουκρανού πολιτικού Βίκτορ Μεντβεντσούκ με χειροπέδες, ύστερα από μια «επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων» για τη σύλληψή του.
Τον Φεβρουάριο, η ουκρανική κυβέρνηση ανέφερε πως ο Μεντβεντσούκ, ηγέτης του κόμματος «Αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα – Για τη Ζωή», είχε διαφύγει από κατ’ οίκον περιορισμό, αφότου βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατηγορία της προδοσίας.
Ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ο οποίος σημειωτέον έχει δηλώσει ότι ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι νονός της κόρης του, αρνείται ότι έχει κάνει οτιδήποτε μεμπτό.
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καταγγέλλει εκατοντάδες περιστατικά βιασμών
Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατήγγειλε «εκατοντάδες περιστατικά βιασμών» σε περιοχές που προηγουμένως είχε καταλάβει ο ρωσικός στρατός. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε «ανήλικα κορίτσια και πολύ μικρά παιδιά συγκαταλέγονται» στα θύματα βιασμών.
«Σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους κατακτητές, η καταγραφή και η έρευνα των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία συνεχίζονται. Σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτονται νέοι ομαδικοί τάφοι», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο λιθουανικό κοινοβούλιο μέσω βίντεο και πρόσθεσε: «Πολλές χιλιάδες θύματα. Εκατοντάδες περιστατικά βασανιστηρίων. Συνεχίζουμε να βρίσκουμε πτώματα μέσα σε αγωγούς και σε υπόγειες αποθήκες», συνέχισε.
«Έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις βιασμού, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών και πολύ μικρών παιδιών. Ακόμη και ενός βρέφους! Είναι τρομακτικό και μόνο να μιλάμε για αυτό», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. Επικαλέστηκε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, βίντεο που έστειλε, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας αλεξιπτωτιστής ή μέλος ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, που έχει ταυτοποιηθεί, όπου βλέπουμε «τι κάνει σε αυτό το βρέφος, πώς το βασανίζει».
Ο πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, σε μια συναισθηματική αντίδραση στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου δήλωσε: «Είναι απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη φρίκη: ο πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε σήμερα για βιασμό ενός βρέφους», δήλωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η 47χρονη κόρη του βασιλιά νοσηλευόταν από το 2022 μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Ανάλογη ιστορική αναζήτηση γίνεται και σε υποθέσεις που αφορούν την επιστολική ψήφο
Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση νέας επιστημονικής έκθεσης
Ο χρόνος και ο τόπος της υπογραφής θα ανακοινωθούν σύντομα - Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το περιστατικό καταγράφηκε από ελικόπτερο του Sky News
Παράλληλα, η δημοτική αρχή εντείνει τους περιορισμούς στις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Κλείδωσαν διάδρομοι και εκκενώθηκαν χώροι
Ο 62χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει οκτώ κακουργηματικές κατηγορίες
Η εκτροφή κοτόπουλων σε κατοικίες έχει γνωρίσει σημαντική άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια
Aντί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς προστασίας, όπως υποστηρίζει
Διασώθηκε μόνο ένα μικρό χελωνάκι - Έρευνες των αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς
«Όπως ακριβώς κάναμε με τη Βενεζουέλα»
Σήμερα είναι η τρίτη επέτειος του θανάτου του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού
Η περίπτωση του Ντάνιελ Μπάγιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.