- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ουκρανία: Έκτακτη ομιλία Ζελένσκι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Για τα πρόσφατα γεγονότα στην Μπούκα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει σήμερα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένης στην Ουκρανία, την οποία αναμένεται να μονοπωλήσουν τα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη Μπούκα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα μέσω Twitter η βρετανική διπλωματική αποστολή, η οποία ασκεί τον Απρίλιο την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ.
Ερωτηθείσα σχετικά, η αποστολή δεν ήταν σε θέση σε αυτό το στάδιο να διευκρινίσει εάν η παρέμβαση του Ζελένσκι μέσω βιντεοσύνδεσης, άνευ προηγουμένου σε συνεδρίαση του ΣΑ στη Νέα Υόρκη μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, θα γίνει απευθείας ή εάν θα είναι μαγνητοσκοπημένη εκ των προτέρων.
Η σημερινή συνεδρίαση του ΣΑ ήταν προγραμματισμένη εδώ και καιρό και προβλέπεται να συμμετάσχει σε αυτή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Χθες Δευτέρα ο Ζελένσκι, με χακί πανωφόρι και καμουφλάζ αλεξίσφαιρο γιλέκο, πέρασε μισή ώρα στην Μπούκα, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Κίεβο, όπου κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις πως διέπραξαν «εγκλήματα πολέμου» που θα «αναγνωριστούν ως γενοκτονία».
Η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας αποχώρησαν πρόσφατα από την κοινότητα αυτή, διαψεύδει πως έχει οποιαδήποτε ευθύνη για τα πτώματα που βρέθηκαν στους δρόμους, εικόνες που προκάλεσαν κατακραυγή και καταδίκες σε διεθνές επίπεδο.
«Η βρετανική προεδρία του ΣΑ θα εξασφαλίσει πως θα ακουστεί η αλήθεια για τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας. Θα εκθέσουμε τι είναι στ’ αλήθεια ο πόλεμος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν», ανέφερε η βρετανική διπλωματική αποστολή μέσω Twitter.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.