- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Bρετανός βουλευτής: Είμαι τρανς - Ήρθε η ώρα να το αποκαλύψω
Μετά από εκβιασμό που είχε δεχθεί
Βρετανία: Ο βουλευτής των Συντηρητικών Τζέιμι Γουάλις αποκάλυψε ότι είναι τρανς μετά από απειλές που είχε δεχθεί.
«Είμαι τρανς. Ή για την ακρίβεια, θέλω να γίνω τρανς. Διαγνώσθηκα με δυσφορία φύλου και αισθάνομαι έτσι από πολύ νέος», έγραψε στο Twitter.
Ο 38χρονος βουλευτής από το Μπρίτζεντ της Ουαλίας, που εξελέγη στο κοινοβούλιο το 2019, εκμυστηρεύθηκε ότι έπεσε θύμα βιασμού από πρόσωπο που συνάντησε στο Διαδίκτυο, τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι αποφάσισε πως ήρθε ο καιρός να αποκαλύψει την αλήθεια. Συγκεκριμένα ο Γουάλις είπε ότι ένας άνδρας αποκάλυψε την σεξουαλική του ταυτότητα στον πατέρα του, έστειλε φωτογραφίες σε άλλα μέλη της οικογένειάς του και ζήτησε 50.000 λίρες με αντάλλαγμα τη σιωπή του.
Πολλοί συντηρητικοί βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης τού εξέφρασαν την υποστήριξή τους. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, έγραψε στο Twitter «πολλά πράγματα έχουν βελτιωθεί στην πολιτική», προσθέτοντας: «Αν ένας συντηρητικός βουλευτής είχε πει κάτι τέτοιο όταν εξελέγην εγώ για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, θα είχε δεχθεί παρενόχληση και δεν θα είχε επευφημηθεί και υποστηριχθεί».
Το καθεστώς των διεμφυλικών βρίσκεται στο επίκεντρο πολεμικής στην βρετανική κοινωνία, με τους κυβερνώντες Τόρις να θεωρούν συχνά υπερβολικές τις θέσεις των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των διεμφυλικών.
Συνολικά 24 από τους βουλευτές των Τόρις είναι ανοιχτά γκέι ή bisexual - οι περισσότεροι από κάθε άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα. Στις τάξεις των Εργατικών είναι επιπλέον 18 και, συνολικά στη βουλή εξελέγησαν το 2019 περισσότερα από 50 άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.