- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τζο Μπάιντεν θα προτείνει αύξηση φόρων για δισεκατομμυριούχους
Η πρόταση αφορά τους 700 πλουσιότερους Αμερικανούς
Τζο Μπάιντεν: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανακοινώσει αύξηση της φορολογίας για τους δισεκατομμυριούχους της Αμερικής.
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα προτείνει να φορολογηθούν περισσότερο οι πλουσιότεροι Αμερικανοί, δηλαδή οι δισεκατομμυριούχοι, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2023 που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, η πρόταση αυτή για τον «ελάχιστο φόρο στα εισοδήματα των δισεκατομμυριούχων» αφορά τους περίπου 700 πλουσιότερους Αμερικανούς, θεσπίζοντας έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 20% για εισοδήματα άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.
«Ο ελάχιστος φόρος εισοδήματος για τους δισεκατομμυριούχους θα εξασφαλίσει ότι οι πλουσιότεροι Αμερικανοί θα πληρώνουν τουλάχιστον 20% φόρους για το σύνολο των εισοδημάτων τους», αναφέρει το σχέδιο του Λευκού Οίκου που φέρεται να έλαβε η εφημερίδα. «Με αυτόν τον ελάχιστο φόρο, οι πλουσιότεροι Αμερικανοί δεν θα υπόκεινται πλέον σε φορολογικό συντελεστή χαμηλότερο εκείνου των καθηγητών ή των πυροσβεστών», επισημαίνεται.
Αυτό το νέο μέτρο, το οποίο για να υιοθετηθεί χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου, υπολογίζεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει έως και 360 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον έσοδα μέσα σε μια δεκαετία.
Τζο Μπάιντεν - Φορολόγηση δισεκατομμυριούχων: Τι έδειξε μελέτη της κυβέρνησης των ΗΠΑ
Σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής κυβέρνησης το περασμένο φθινόπωρο, 400 δισεκατομμυριούχοι πλήρωσαν κατά μέσο όρο μόλις 8,2% των εισοδημάτων τους σε φόρους μεταξύ 2010 και 2018, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τα περισσότερα νοικοκυριά στις ΗΠΑ.
Η φορολόγηση των πλουσιότερων αποτελούσε μείζον θέμα για τους Δημοκρατικούς προεκλογικά. Με το συγκεκριμένο σχέδιο, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά τη φορολογική βάση για τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους.
Για παράδειγμα, ο επικεφαλής της Tesla και ιδρυτής της SpaceX, Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θα κληθεί να πληρώσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον σε φόρους, ενώ ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα, σύμφωνα με υπολογισμούς του οικονομολόγου, Γκάμπριελ Ζούκμαν, από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.