Κοσμος

Ουκρανία: 9.145 άμαχοι απομακρύνθηκαν μέσω ανθρωπιστικών δρόμων

Πόσοι άμαχοι έφυγαν σήμερα από τη Μαριούπολη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πατέρας κρατά το μωρό του στην αγκαλιά πάνω σε χαλάσματα της πόλης Ιρβίν
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολίτες περπατούν στα χαλάσματα © EPA / OLEKSANDR RATUSHNIAK

Πόλεμος στην Ουκρανία: 9.145 άμαχοι απομακρύνθηκαν μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα, Παρασκευή (18/3).

Συνολικά 9.145 άμαχοι απομακρύνθηκαν σήμερα (18/3) μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων, από πόλεις της Ουκρανίας που πολιορκούνται ή βομβαρδίζονται, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. 

Ο αριθμός είναι κατά πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με εκείνον της Πέμπτης, όταν κατάφεραν να φύγουν από εμπόλεμες ζώνες μόνο 3.810 άνθρωποι. Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, υψηλόβαθμο στέλεχος της ουκρανικής προεδρίας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι από τους 9.145, οι 4.972 έφυγαν από τη Μαριούπολη.

Μαριούπολη: Πληροφορίες για 1.000 άτομα στο υπόγειο του βομβαρδισμένου θεάτρου

Ουκρανός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, παραμένουν στο υπόγειο του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολη, ενώ μόλις 130 έχουν καταφέρει να διασωθούν από τα συντρίμμια.

Η συνήγορος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας, Lyudmyla Denisova,  είπε ότι οι εργασίες διάσωσης συνεχίζονται στο σημείο. «Προσευχόμαστε να είναι ζωντανοί, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε καμία πληροφορία»

Σύμφωνα με μετάφραση του NBC News, η Ντενίσοβα είπε ότι 1.300 άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται στο υπόγειο του Περιφερειακού Θεάτρου Δράματος στη Μαριούπολη, ενώ τόνισε ότι 130 άτομα έχουν ήδη διασωθεί.

Στην τελευταία του ομιλία μέσω βίντεο, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχέθηκε ότι οι Ρώσοι θα πληρώσουν για τις «χιλιάδες καρδιές που σταμάτησε αυτός ο πόλεμος» στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι «κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν» το ουκρανικό ανθρωπιστικό έργο να εισέλθει στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης.

Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τη Μαριούπολη, είπε. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 130 άνθρωποι διασώθηκαν από τον τόπο του βομβαρδισμού ενός θεάτρου όπου οι κάτοικοι της Μαριούπολης κρύφτηκαν από τους βομβαρδισμούς.  Εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.