- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρωσία: Η Μόσχα περιορίζει τις εξαγωγές σε ζάχαρη και σιτηρά
Φόβοι για παγκόσμια επισιτιστική κρίση
H Ρωσία βάζει περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης και σιτηρών, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για σοβαρή επισιτιστική κρίση.
Ο Μιχαήλ Μισούστιν, πρωθυπουργός στη Ρωσία, υπέγραψε σήμερα διάταγμα για την απαγόρευση των εξαγωγών λευκής και ακατέργαστης ζάχαρης μέχρι τις 31 Αυγούστου και των εξαγωγών σιταριού, σίκαλης, κριθαριού και καλαμποκιού μέχρι τις 30 Ιουνίου στις γειτονικές χώρες της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 19η ημέρα, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για την πιθανότητα να ξεσπάσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Ο Γκουτέρες (ΟΗΕ) προειδοποιεί για «τυφώνα πείνας» από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε για τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν «τυφώνα πείνας» σε πολλές χώρες. «Η Ουκρανία φλέγεται» και «η χώρα αποδεκατίζεται υπό τα βλέμματα του κόσμου» τόνισε.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε μια λαίλαπα λιμών και μια κατάρρευση του παγκόσμιου διατροφικού συστήματος» είπε ακόμη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη.
Από την πλευρά του το ΔΝΤ έχει εκτιμήσει ότι η οικονομία της Ουκρανίας θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και 35% εάν ο πόλεμος «βαλτώσει», προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.
Ο Γκουτέρες σήμανε συναγερμό, και με αφορμή το γεγονός ότι η Ρωσία αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεών της, χαρακτηρίζοντας «ανατριχιαστική» αυτήν την εξέλιξη. «Η προοπτική μιας πυρηνικής σύρραξης επιστρέφει στη σφαίρα της πιθανότητας» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.