- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κίεβο: Βγάζουν από μουσείο αντιαρματικά του Β' Παγκοσμίου Πολέμου
Και τα βάζουν σε κεντρικούς δρόμους για να εμποδίσουν τα ρωσικά τανκς
Το Κίεβο ετοιμάζεται για πολιορκία, με αντιαρματικά εμπόδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου να βγαίνουν από το μουσείο και να τοποθετούνται στους δρόμους.
Στο Κίεβο, καθώς οι Ρώσοι σφίγγουν τον κλοιό ολοένα και περισσότερο, οι αρχές στην ουκρανική πρωτεύουσα έβγαλαν από το μουσείο αντιαρματικά εμπόδια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα τοποθέτησαν σε δρόμο, προκειμένου να σταματήσουν τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.
Το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο. Ουκρανοί στρατιώτες και κάτοικοι περιμένουν τη μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στα αντιαρματικά εμπόδια που έχουν τοποθετηθεί σε δρόμο στο Κίεβο, υπάρχει ακόμα το ταμπελάκι από το μουσείο, το οποίο εξηγεί ότι είχαν χρησιμοποιηθεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία 549 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 957 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον νεότερο επίσημο απολογισμό από τον ΟΗΕ. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι ότι οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι, καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Την ίδια στιγμή οι Ουκρανοί πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικά κράτη έχουν φθάσει τα 2,3 εκατ.
Κίεβο: Το ρωσικό κομβόι μετακινήθηκε και αναπτύσσεται γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα
Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις μετακινήθηκαν περίπου 5 χλμ. πιο κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Εικόνες από δορυφόρο δείχνουν ότι το μεγάλο ρωσικό στρατιωτικό κομβόι στα βορειοδυτικά του Κιέβου, που εκτεινόταν σε περισσότερα από 60 χιλιόμετρα μήκος, έχει «διασκορπιστεί σε μεγάλο βαθμό και ανακατανεμηθεί», σύμφωνα με τη Maxar Technologies, που έδωσε στη δημοσιότητα και τις σχετικές δορυφορικές εικόνες. Στρατιωτικά οχήματα, τανκς και πυροβολικό έχουν αλλάξει θέσεις με τη ρωσική στρατιωτική φάλαγγα να έχει «σπάσει» πλέον και να μην είναι ενιαία, εντείνοντας τους φόβους ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη επίθεση στο Κίεβο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βαρκελώνη συνοδεία μαχητικών
Πολιτικός μηχανικός και πρώην υφυπουργός, επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής ανοικοδόμησης της Γάζας
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η «Μπίμπι» έδινε εδώ και χρόνια μάχη με μία σοβαρή μορφή καρκίνου
Πλειοψηφία κρατών-μελών ενέκρινε τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, με την υπογραφή να έρχεται στην Ασουνσιόν
Η NASA δεν αποκάλυψε ποιο μέλος του πληρώματος αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας
«δέκα χρόνια χωρίς εσένα φαίνονται σαν μία ημέρα»
Ο ηθοποιός φέρεται να απείλησε οδηγό κατά τη διάρκεια νυχτερινής διαδρομής στο Λος Άντζελες
Χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς – Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.