Κοσμος

Φωτιά στο Λονδίνο: Στις φλόγες πολυώροφο κτίριο (βίντεο)

Οι πυροσβέστες έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε κτίριο στο Λονδίνο
Φωτιά σε κτίριο στο Λονδίνο @itswpceo/Twitter

Φωτιά στο Λονδίνο ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο. Επί ποδός οι πυροσβέστες. Τα βίντεο με την επιχείρηση κατάσβεσης.

Στο Λονδίνο μεγάλη φωτιά σε πολυώροφο κτίριο προκάλεσε συναγερμό σήμερα Καθαρά Δευτέρα. Η φωτιά ξέσπασε στον 17ο όροφο του ουρανοξύστη, που βρίσκεται στο ανατολικό Λονδίνο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση. Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με κλιμακοφόρα οχήματα έσπευσαν επί τόπου και ξεκίνησαν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αρκετές ώρες μετά. Μια γυναίκα που είχε παγιδευτεί στον 17ο όροφο του κτιρίου, διασώθηκε.

Η φωτιά στο Λονδίνο ξέσπασε στον ουρανοξύστη που βρίσκεται στην οδό Γουάιττσαπελ Χάι και το οποίο στεγάζει διαμερίσματα και γραφεία. «Παρακαλούμε, αποφύγετε την περιοχή» ανέφερε νωρίτερα στην ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Fire breaks out in block of flats in east London

Whitechapel High Street fire: Huge Aldgate tower blaze as black smoke covers London’s sky

Φωτιά στο Λονδίνο - Τα βίντεο στα social media με το κτίριο στις φλόγες

Στα social media αναρτήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στο Λονδίνο. Φλόγες και πυκνός καπνός βγαίνουν από το κτίριο, την ώρα που πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Φλεγόμενα αντικείμενα καταλήγουν στον δρόμο. Η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών διεκόπη. Να μην πλησιάζουν στην περιοχή είχε καλέσει τους πολίτες ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την πυρκαγιά.

Η φωτιά στο Λονδίνο ξύπνησε μνήμες από τον πύρινο εφιάλτη στον πύργο Γκρένφελ

Τα αίτια της φωτιάς στο Λονδίνο δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής. Τον Ιούνιο του 2017, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο Γκρένφελ, στο δυτικό Λοδνίνο, σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι.

Το κτίριο των 24 ορόφων κάηκε ολοσχερώς, αφότου η φωτιά που ξεκίνησε από έναν ελαττωματικό καταψύκτη επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας του μονωτικού υλικού που είχε τοποθετηθεί στην πρόσοψή του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ