Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολίτες φτιάχνουν βόμβες μολότοφ στο Κίεβο

Ζυθοποιία προχωρά στην παραγωγή μολότοφ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Γυναίκες κρατούν μπουκάλια και φτιάχνουν βόμβες μολότοφ
Πολίτες φτιάχνουν μολότοφ στην Ουκρανία © Twitter / Sarah Rainsford

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βόμβες μολότοφ φτιάχνουν πολίτες σε πόλεις - Πέμπτη ημέρα από τη ρωσική εισβολή

Βόμβες μολότοφ ετοιμάζουν πολίτες στο Κίεβο και άλλες πόλεις της Ουκρανίας, τη στιγμή που για πέμπτη ημέρα σήμερα (28/2) συνεχίζεται η αντίσταση έναντι της ρωσικής εισβολής

Δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο στην Ουκρανία κατέγραψαν γυναίκες στην περιοχή Ντνίπρο να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ, με υλικά που διέθεσε παρακείμενο μπαρ. 

«Δασκάλες, δικηγόροι, νοικοκυρές, όλες σκυμμένες στο γρασίδι, γέμιζαν μπουκάλια. Μου είπαν ότι προσπαθούν να μην σκέφτονται τι κάνουν. Δεν το επέλεξαν αυτό. Αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πόλη τους», έγραψε η δημοσιογράφος του BBC, Σάρα Ρέινσφορντ.

Αντίστοιχη ανάρτηση έκανε και ο πρώην πρέσβης της Ουκρανίας στην Οδησσό, Οlexander Scherba. «Οδησσός. Κοκτέιλ μολότοφ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απίστευτοι», έγραψε. 

 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του jerusalempost και kyivindependent, η ζυθοποιία «Pravda» με έδρα το Λβιβ της Ουκρανίας αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή βομβών μολότοφ. Μάλιστα, η ζυθοποιία ανακοίνωσε τα σχέδια της λίγες ώρες αφότου το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε εντολή στους πολίτες να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ προκειμένου να αντισταθούν στις ρωσικές δυνάμεις εισβολής.

 

 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα όπλα η πρώην Μις Ουκρανία

Η Αναστάζια Λένα, πρώην Μις Ουκρανία, είναι μία ακόμη διάσημη που πήρε τα όπλα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Εκτός από τα αδέλφια Κλίτσκο και τον τερματοφύλακα της Καρπάτι, η Αναστάζια Λένα, πήρε το όπλο της.

«Όποιος περάσει τα ουκρανικά σύνορα και εισβάλει στην πατρίδα μας θα σκοτωθεί. Ο στρατός μας πολεμά με τέτοιον τρόπο που ακόμη και το ΝΑΤΟ θα ζητούσε άδεια για να μπει στη χώρα», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Instagram.

Η ανάρτησή της συνοδεύεται από μια φωτογραφία στην οποία η πρώην Μις Ουκρανία εμφανίζεται να κρατά ένα όπλο με φόντο ένα βομβαρδισμένο κτίριο. Στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία, η Μις Ουκρανία 2015 εκφράζει τη συμπαράστασή της στον πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι, επισημαίνοντας: «Είναι ένας πραγματικός και δυνατός ηγέτης».

 

 

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ