- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης θα μπει η χώρα
Τι ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας
Ουκρανία: Το ουκρανικό συμβούλιο ασφαλείας ζήτησε την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ουκρανίας ζήτησε σήμερα την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα λόγω των φόβων επικείμενης ρωσικής εισβολής.
«Το ουκρανικό κοινοβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει την απόφαση αυτή εντός 48 ωρών», δήλωσε ο γραμματέας του ουκρανικού συμβουλίου ασφαλείας και εθνικής άμυνας Ολεκσίι Ντανίλοφ σε συνεδρίαση του σώματος αυτού.
Ο κορυφαίος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας διευκρίνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιβληθεί σε όλο το έδαφος της χώρας και πέραν των περιοχών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, όπου ισχύει από το 2014.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει 30 ημέρες και μπορεί να παραταθεί για άλλες 30 ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο.
Βάσει αυτής της απόφασης, οι αρχές θα μπορούν «να ενισχύσουν την προστασία» της δημόσιας τάξης και στρατηγικών υποδομών, «να περιορίσουν την κυκλοφορία μέσων μεταφορών», να εντείνουν την επαλήθευση οχημάτων και αναγνωριστικών εγγράφων πολιτών, ανέφερε επίσης.
Πρόκειται για «μέτρα πρόληψης για τη διαφύλαξη της ηρεμίας στη χώρα, για να συνεχίσει να λειτουργεί η οικονομία», πρόσθεσε, βεβαιώνοντας ότι «αυτό δεν θα έχει ριζικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή» των Ουκρανών.
«Είμαστε έτοιμοι για όλα», γνωστοποίησε επίσης ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ήδη σήμερα την επιστράτευση εφέδρων και κάλεσε τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, η οποία κατηγορείται ότι προετοιμάζει επίθεση μεγάλης κλίμακας κατά της γειτονικής της χώρας.
Η Μόσχα, η οποία έχει συγκεντρώσει 150.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με τους δυτικούς, αναγνώρισε την ανεξαρτησία δύο περιοχών που ελέγχουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, τις αυτοανακηρυχθείσες «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, και δεν έχει αποκλείσει την αποστολή δυνάμεων εκεί.
«Οφείλουμε να αντιδράσουμε (...) σε αυτό που συμβαίνει αυτές τις τελευταίες δυο-τρεις μέρες στη Ρωσία», κατέληξε ο Ντανίλοφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.