- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσο-Ουκρανικός Πόλεμος: Εκρήξεις στο Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές.
Έξι εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο κέντρο του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.
Η προέλευση των εκρήξεων δεν ήταν ξεκάθαρη, όμως διπλωματική πηγή είπε νωρίτερα στο Reuters ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ξαναρχίσει στην γραμμή επαφής μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.
Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκτίμησε σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία, ωστόσο δήλωσε ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί, είναι έτοιμος να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα.
Παράλληλα, ζήτησε τον «άμεσο τερματισμό» του ρωσογερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μετά την απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αυτονομιστικών επαρχιών στην ανατολική Ουκρανία.
«Συμφωνήσαμε για την ανάγκη άμεσης επιβολής κυρώσεων για τη νέα επιθετική ενέργεια εναντίον της Ουκρανίας», είπε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Εσθονό ομόλογό του. «Οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να περιλαμβάνουν τον πλήρη τερματισμό του Nord Stream 2», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι το Κίεβο ίσως διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Μόσχα, εξηγώντας ότι εξετάζει τη σχετική πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας.
ΥΠΕΞ για Έλληνες στην Ουκρανία - Η νέα έκτακτη ανακοίνωση
Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία να απομακρυνθούν το συντομότερο. Στη νέα έκτακτη ανακοίνωση ζητεί από τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να επικοινωνήσουν με τις ελληνικές αρχές, σε περίπτωση που χρειάζονται βοήθεια για να φύγουν από τη χώρα.
Παράλληλα, συμβουλεύει τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν προς το παρόν στην Ουκρανία. Η έκτακτη ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ δίνεται στη δημοσιότητα μετά την αναγνώριση από τον Πούτιν των περιοχών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ -κίνηση που έβαλε φωτιά στην Ανατολική Ουκρανία.
Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν προς το παρόν στην Ουκρανία.
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) February 22, 2022
Όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία, προτρέπονται να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία.
🔗https://t.co/OlRw011pn9 pic.twitter.com/DKZ3X50k7V
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την Ουκρανία και τους Έλληνες ομογενείς
Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν προς το παρόν στην Ουκρανία.
Όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία, προτρέπονται να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία:
Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο:
- Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE
- τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 3630781, 00380 3630782
- Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης: 00380 730429453
- Email / Website: gremb.kie@mfa.gr , http://www.mfa.gr/kiev
Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη:
- Διεύθυνση: 10, Soborna Str., Mariupol, Ukraine 87555
- Τηλέφωνα: 00380629 47-04-38, 00380629 34-53-84, 00380629 52-84-90, 00380629 33-24-92
- Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης: 00380967047885
- Email: grgencon.mar@mfa.gr
Γενικό Προξενείο στην Οδησσό:
- Διεύθυνση: Hoholia Street, 21, Οδησσός, UKRAINE
- Τηλέφωνα: 00380487860570, 00380487860503, 00380487860007
- Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης: 00380933140101
- Email / Website: grgencon.ode@mfa.gr , http://www.mfa.gr/odessa.
Νωρίτερα, το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του για το Ντονμπάς χαρακτήρισε παράνομη και μονομερής την αναγνώριση των περιοχών αυτών στην Ανατολική Ουκρανία από τη Ρωσία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.