Κοσμος

4 συλλήψεις για τον θάνατο του ηθοποιού του «Wire» Μάικλ Ουίλιαμς

Με την κατηγορία της πώλησης νοθευμένων ναρκωτικών ουσιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάικλ Ουίλιαμς: Νεκρός στα 54 του, πιθανόν από υπερβολική δόση ναρκωτικών
O ηθοποιός Μάικλ Ουίλιαμς © ΕPA Pool

Μάικλ Κ. Ουίλιαμς: Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές του Μανχάταν με την κατηγορία της νοθευμένης ηρωίνης.

Οι αρχές στο Μανχάταν ανακοίνωσαν τη σύλληψη τεσσάρων ανδρών για νοθευμένη δόση ηρωίνης η οποία οδήγησε στον θάνατο τον ηθοποιό Μάικλ Κ. Ουίλιαμς. 

Οι άνδρες οι οποίοι φέρονται ως μέλη μίας οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε περιοχή του Μπρούκλιν, πούλησαν τη θανατηφόρα δόση ηρωίνης-φαιντανύλης στον Μάικλ Ουίλιαμς στις 5 Σεπτεμβρίου σε μια συναλλαγή χέρι με χέρι που καταγράφηκε σε βίντεο παρακολούθησης, σύμφωνα με τις αρχές. 

«Πρόκειται για μια κρίση δημόσιας υγείας», δήλωσε ο εισαγγελέας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης. «Και πρέπει να σταματήσει. Τα θανατηφόρα οπιοειδή όπως η φαιντανύλη και η ηρωίνη δεν νοιάζονται για το ποιος είσαι ή τι έχεις καταφέρει».

Ο υποψήφιος για ΈMMY, γνωστός ως «Omar Little» στη δραματική σειρά HBO «The Wire», είχε βρεθεί νεκρός στις 6 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Το γραφείο του ιατροδικαστή της Νέας Υόρκης αποφάνθηκε ότι ο θάνατος του 54χρονου ήταν τυχαίος, και προήλθε από «οξεία νάρκωση από τις συνδυασμένες επιδράσεις της φαιντανύλης, της π-φθοροφαιντανύλης, της ηρωίνης και της κοκαΐνης».

Η φαιντανύλη αποτελεί μάστιγα για πολλά χρόνια  στην Ανατολική Ακτή. Η φαιντανύλη στις Η.Π.Α. κατασκευάζεται συχνά από μεξικάνικα καρτέλ χρησιμοποιώντας χημικά από την Κίνα, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (DEA). Εξαπλώθηκε ταχύτερα στην Ανατολή, εν μέρει λόγω του μακροχρόνιου προβλήματος της περιοχής με τα οπιοειδή.

Η φαιντανύλη είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη, έτσι οι χρήστες παίρνουν υπερβολική δόση ακόμη και σε μικρές ποσότητες., με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλοί θάνατοι. Πριν από μία δεκαετία, στη New England και στο  Rust Belt  άρχισε να αναμιγνύεται με ηρωίνη και πλέον σε ορισμένα μέρη στις Ανατολικές Η.Π.Α. έχει αντικαταστήσει την ηρωίνη ως ένα δημοφιλές “οπιοειδές του δρόμου”.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ