- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ δέχεται απειλές μετά την παρουσίαση ντοκιμαντέρ για την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.
Η δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ δέχτηκε απειλές για τη ζωή της έπειτα από εκπομπή που μεταδόθηκε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό M6 για την επιρροή των ισλαμιστών στην πόλη Ρουμπέ, μια από τις πιο φτωχές της χώρας. Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο: «Zone Interdite» (Απαγορευμένη Ζώνη), αφορά την επιρροή του ριζοσπαστικοποιημένου Ισλάμ στη γαλλική κοινωνία.
Στην εκπομπή γινόταν λόγος για μια ένωση που χρηματοδοτήθηκε με 64.640 ευρώ από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο για να διδάξει παιδιά από μη προνομιούχα στρώματα. Αργότερα όμως η εισαγγελία κατηγόρησε την ένωση ότι προσέφερε ισλαμική εκπαίδευση. Η γαλλική νομοθεσία απαγορεύει, στο πλαίσιο της διατήρησης του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, τη χρηματοδότηση θρησκευτικών σωματείων από δημόσιους φορείς. Εξάλλου, ο τοπικός δήμαρχος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο για παράβαση του νόμου περί χρηματοδότησης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι παραπλανήθηκε και ότι δόθηκε προσοχή λόγω και της προεκλογικής περιόδου που έφερε το μεταναστευτικό στο προσκήνιο. Μαζί του παραπέμπονται και τρία μέλη του σωματείου που ισχυρίζονται από την πλευρά τους ότι δεν έκαναν θρησκευτικά μαθήματα.
Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται δε ένα εστιατόριο όπου δίνονται στις γυναίκες καμπίνες για να φάνε μακριά από τους άνδρες και ένα κατάστημα παιχνιδιών που πουλά απρόσωπες κούκλες για να συμμορφωθεί με τις αυστηρές ερμηνείες του Ισλάμ που απαγορεύουν την απεικόνιση χαρακτηριστικών του προσώπου.
Εκτός της Μενιέ υπό αστυνομική προστασία τέθηκε και ο Αμινέ Ελμπάχι, ο οποίος αποκήρυξε την εξάπλωση του ριζοσπαστικού Ισλάμ στην ίδια εκπομπή. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αποκάλεσαν τον Ελμπάχι άπιστο και απείλησαν να τον αποκεφαλίσουν.
Ο Έρικ Ζέμουρ, ακροδεξιός σχολιαστής και αντίπαλος του Μακρόν, ο οποίος έχει καταδικαστεί δύο φορές για εγκλήματα μίσους για δηλώσεις σχετικά με το Ισλάμ, έσπευσε να στηρίξει τη Μενιέρ αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε απειληθεί. «Η Οφελί βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο», έγραψε στο Twitter το Σάββατο, καθώς το ντοκιμαντέρ άρχισε να συγκεντρώνει ευρεία προσοχή. «Αυτό συμβαίνει όταν δείχνεις στους Γάλλους τον εξισλαμισμό της χώρας μας. Εκατομμύρια πατριώτες την ευχαριστούν για το θάρρος της».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ηθοποιός που έπαιξε τον γιο του Γουόλτερ Γουάιτ
Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν την έκταση της επίθεσης στα συστήματα ψύξης
O πρόεδρος ωστόσο υπεραμύνεται της επιλογής του
Η οικονομική παρέμβαση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα
Δεν έχει γίνει γνωστό πώς τραυματίστηκε ο 56χρονος ράπερ
O πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Τίλις «γκρινιάρη» και «loser»
Μετέδωσαν το περιστατικό ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο επενδύσεων, από την Ευρώπη-Φρούριο σε μια Μεσόγειο συνεργασίας
«Το να ζητάς να πληρωθείς δεν είναι διαφθορά» - Οι εξηγήσεις για τα ιδιωτικά αεροσκάφη
Κατηγορούν τον αμερικανικό κολοσσό ότι παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα
Οι επιθέσεις στις ψηφιακές υποδομές της Yandex ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Φωτιές και καταστροφή τροφίμων
Εκατομμύρια άλλαξαν ιδιοκτησία στα χαρτιά, έγγραφα πλαστογραφήθηκαν - Τι απαντά ο Ρώσος ολιγάρχης
Η υπόθεση άρχισε μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
Οι πίνακες βρέθηκαν πίσω από ψεύτικο τοίχο
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα
Δυσαρέσκεια στον Λευκό Οίκο μετά τα δημοσιεύματα για φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά και πολυτελή δώρα
Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για το ντίζελ δεν αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΕ
Το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων της ΕΕ θέτει στο στόχαστρο την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων
Τα βίντεο με κύματα να σφυροκοπούν και να διαλύουν κατοικίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.