- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην οικογένειά του μωρό μήνες μετά την κατάληψη της Καμπούλ
Το παιδί πρόσεχε ένας οδηγός ταξί
Την οικογένειά του βρήκε ένα βρέφος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί προ πέντε μηνών, εν μέσω της εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.
Την οικογένειά του βρήκε ένα βρέφος, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί προ πέντε μηνών, εν μέσω του χάους της εκκένωσης του αεροδρομίου της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.
Ο Σοχάιλ Αχμάντι εξαφανίστηκε στις 19 Αυγούστου. Ο πατέρας του Σοχάιλ, που τότε ήταν μόλις δύο μηνών, έδωσε το βρέφος σε έναν στρατιώτη ο οποίος επέβλεπε το πανικόβλητο πλήθος που είχε συρρεύσει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν από τους Ταλιμπάν.
Παιδί και πατέρας χωρίστηκαν. Παρά τις πολλές προσπάθειες, ο Μίρζα Αλί Αχμάντι δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τον γιο του. Ένας οδηγός ταξί, ο Χάμιντ Σάφι, ήταν αυτός που βρήκε το μωρό να κλαίει, εγκαταλελειμμένο στο πάτωμα του αεροδρομίου.
Ο 29χρονος οδηγός αναζήτησε -χωρίς αποτέλεσμα- την οικογένεια του βρέφους και τελικά πήρε το μωρό στο σπίτι του, δίνοντάς του, μαζί με τη σύζυγό του, το όνομα Μοχάμαντ Άμπεντ. «Αν δεν είχαμε βρει την οικογένειά του, θα το προστατεύαμε και θα το μεγαλώναμε σαν δικό μας παιδί» διαβεβαίωσε ο Χάμιντ Σάφι.
Επί τρεις ημέρες ο πατέρας του μωρού αναζητούσε το παιδί του στο γεμάτο αεροδρόμιο. Απελπισμένος, ο πρώην εργαζόμενος στη φύλαξη της αμερικανικής πρεσβείας αναχώρησε για τις ΗΠΑ με τη γυναίκα και τα άλλα τέσσερα παιδιά τους.
«Σαν μητέρα του»
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η οικογένεια του Σοχάιλ μπόρεσε να εντοπίσει τα ίχνη του στην Καμπούλ, με τη βοήθεια της αστυνομίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το αγόρι παραδόθηκε στον παππού του, ένας δύσκολος αποχωρισμός για τους Σάφι και τις τρεις κόρες τους.
«Αισθανόμουν υπεύθυνη για αυτόν, σα να ήμουν μητέρα του», εξήγησε η 27χρονη Φατίμα Σάφι. «Συνήθιζε να ξυπνά συχνά τη νύκτα (…) Τώρα όταν ξυπνάω δεν είναι εκεί και κλαίω». Και ο σύζυγός της παραδέχθηκε ότι ήταν «δύσκολο» να δώσουν το μωρό στον παππού του.
Χθες Κυριακή ο παππούς του Σοχάιλ, ο Μίρζα Μοχάμεντ Κασέμι, κάλεσε την οικογένεια Σάφι στο σπίτι του στην Καμπούλ για να περάσουν λίγο χρόνο με το μωρό. «Τον φρόντιζαν πέντε μήνες και έχουν δεθεί μαζί του» σημείωσε.
Ο Κασέμι επίσης αναζητούσε τον εγγονό του και πλέον δηλώνει ενθουσιασμένος που ο Σοχάιλ θα πάει στις ΗΠΑ, αν και η διαδικασία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα. «Ήταν δύσκολο για την κόρη μου. Έκλαιγε και δεν έτρωγε τίποτα» εξήγησε.
Μέχρι ο Σοχάιλ να πάει στις ΗΠΑ για να επανενωθεί με τους γονείς του, θα τον φροντίζει η θεία του. Χθες στο τηλέφωνο ο πατέρας του δεν έκρυβε τη χαρά του: «Ήμασταν τόσο θλιμμένοι αυτούς τους πέντε μήνες (…) Όμως όταν βρήκαμε το μωρό μας, χαρήκαμε που ο Θεός μας επέστρεψε το παιδί μας» σημείωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.