Κοσμος

AstraZeneca: Το εμβόλιο μας απεδείχθη εξαιρετικά αποτελεσματικό

Τι είπε ο επικεφαλής της εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός με εμβόλιο AstraZeneca
Εμβολιασμός με εμβόλιο AstraZeneca © EPA

Ο Πάσκαλ Σοριό, επικεφαλής της Astrazeneca, υποστήριξε ότι χάρη στο εμβόλιο της εταιρείας του η Βρετανία έχει χαμηλό αριθμό νοσηλειών σε σχέση με την Ευρώπη.

Το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή σοβαρής ασθένειας Covid-19 σε ηλικιωμένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αγγλο-σουηδικής εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων ο οποίος σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε λιγότερες νοσηλείες από την Ευρώπη. 

Μιλώντας στο πρόγραμμα του BBC Today, ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Πασκάλ Σοριό, δήλωσε: «Είναι πραγματικά ενδιαφέρον όταν κοιτάζεις το Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρξε μεγάλη κορύφωση λοιμώξεων, αλλά όχι τόσες πολλές νοσηλεύσεις σε σχέση με την Ευρώπη».

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά χρησιμοποιήθηκε πολύ λιγότερο στην Ευρώπη. Η Αυστρία, όπου οι νοσηλείες είναι 28,7 άτομα ανά 100.000 σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο 12 ανά 100.000, αυτή την εβδομάδα επέβαλε εκ νέου ένα πλήρες lockdown για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς εάν η μεγάλη αύξηση των νοσηλειών στην Ευρώπη συνδέεται με την «αποτυχία» του μπλοκ να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο AstraZeneca σε ηλικιωμένους, ο Σοριό απάντησε: «Αυτό το εμβόλιο έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει τα Τ-κύτταρα σε υψηλότερο βαθμό στους ηλικιωμένους από κάνουν άλλα».

Ορισμένοι επιστήμονες ωστόσο αμφισβήτησαν την δήλωση του Σοριό ότι τα εμβόλια αγγελιαφόρου RNA όπως το εμβόλιο Pfizer δεν παρέχουν καλή προστασία των Τ-κυττάρων. Ο Ντάνι Άλτμαν, καθηγητής ανοσολογίας στο Imperial College του Λονδίνου υποστήριξε ότι οποιαδήποτε υπόνοια τα εμβόλια mRNA δεν προκαλούν προστασία των Τ-κυττάρων ήταν «λανθασμένη σε τόσα πολλά επίπεδα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ