- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Περού: Στο «σφυρί» το προεδρικό αεροσκάφος για υγεία και παιδεία
Δεν είναι η πρώτη φορά που αρχηγός του περουβιανού κράτους προσπαθεί να πουλήσει το αεροσκάφος
Ο πρόεδρος του Περού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προεδρικό αεροσκάφος θα εκποιηθεί για τη χρηματοδότηση των τομέων της υγείας και της παιδείας.
Ο πρόεδρος του Περού, ο Πέδρο Καστίγιο, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προεδρικό αεροσκάφος θα εκποιηθεί και το ποσό που θα εξασφαλιστεί θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση των τομέων της υγείας και της παιδείας, που δοκιμάστηκαν σκληρά από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
«Ανακοινώνω ότι θα πουλήσουμε το προεδρικό αεροσκάφος, τα έσοδα (της πώλησης) θα διατεθούν στην υγεία και την παιδεία», είπε ο αριστερός πρόεδρος, ο οποίος εκφράστηκε στην πόλη Αγιακούτσο (νοτιοανατολικά).
Ο κ. Καστίγιο ανακοίνωσε επίσης, στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας για τα κυβερνητικά στελέχη, την απαγόρευση «σε όλους τους δημόσιους λειτουργούς να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην πρώτη θέση» για να μπει τέλος στα «προνόμια» που απολαύουν «πολυάριθμοι» αξιωματούχοι.
«Σε μια κυβέρνηση του λαού, οι δημόσιοι λειτουργοί ταξιδεύουν όπως οι απλοί πολίτες», είπε ο πρώην εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, που εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα του Περού τον Ιούλιο.
Το προεδρικό αεροσκάφος είναι ένα Boeing 737-528, με χωρητικότητα 70 επιβάτες. Δεν είναι η πρώτη φορά που αρχηγός του περουβιανού κράτους προσπαθεί να πουλήσει το αεροσκάφος.
Το 2007, ο πρώην πρόεδρος Άλαν Γκαρσία δεν το είχε καταφέρει παρότι οργανώθηκαν δύο δημοπρασίες. Ένας από τους λόγους ήταν η τιμή που ζητείτο – 18,5 εκατομμύρια δολάρια.
Το αεροσκάφος είχε αγοραστεί από την περουβιανή κυβέρνηση το 1995, έναντι τιμήματος 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων, επί των ημερών του Αλμπέρτο Φουχιμόρι στην προεδρία (1990-2000).
Ο πρόεδρος Καστίγιο ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξει αύξηση του κατώτερου μισθού στο Περού από τα 930 στα 1.000 σολ (από τα 194 στα 217 ευρώ) από την 1η Δεκεμβρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.