- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γαλλία: Επίδομα ως «αντιστάθμισμα του πληθωρισμού»
Η αγοραστική δύναμη είναι σήμερα το κύριο μέλημα των Γάλλων
Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε επίδομα με αφορμή τον πληθωρισμό για τους Γάλλους που κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ,
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ για να καθησυχάσει τα νοικοκυριά ενόψει της αύξησης των τιμών των καυσίμων, αλλά και έναντι των καταναλωτικών προϊόντων, ανακοίνωσε την καταβολή «επιδόματος πληθωρισμού» 100 ευρώ.
Λιγότερο από επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, το θέμα των λογαριασμών ενέργειας είναι εκρηκτικό για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway για το «Les Echos», η αγοραστική δύναμη είναι σήμερα το κύριο μέλημα των Γάλλων στην προοπτική αυτών των εκλογών. Αυτό το ζήτημα, το οποίο πήρε λίγο πίσω στις προεδρικές εκλογές του 2017 (η απασχόληση ήταν προτεραιότητα), είναι ακόμη πιο σημαντικό από την ασφάλεια. Και η ανησυχία είναι γενική: τα πλούσια νοικοκυριά θα ψηφίσουν επίσης σύμφωνα με τις απαντήσεις στο πρόβλημα της αγοραστικής δύναμης.
Το επίδομα θα δοθεί σε 38 εκατομμύρια πολίτες που έχουν μηνιαίο εισόδημα λιγότερα από 2.000, μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου. Με τον τρόπο αυτό, θα ωφεληθούν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι (οι μισοί από αυτούς), οι αυτοαπασχολούμενοι, όσοι αναζητούν εργασία και οι συνταξιούχοι (που λαμβάνουν ακριβώς σύνταξη κάτω των 1.943 ευρώ ανά άτομο). Θα ωφελήσει επίσης άτομα σε επισφαλή κατάσταση, δικαιούχους του Επιδόματος Ενηλίκων με Αναπηρία. Η βοήθεια θα χορηγηθεί σε ατομική βάση, ανεξάρτητα από το εισόδημα του συζύγου.
Όσον αφορά τους φοιτητές, ο Γκαμπριέλ Ατάλ είπε σήμερα το πρωί ότι οι υπότροφοι και οι φορολογικά ανεξάρτητοι φοιτητές που κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν από αυτή τη βοήθεια, δηλαδή περίπου το 70% αυτών.
Το απόγευμα της Πέμπτης αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Carrefour, Αλεξάντρ Μπομπάρ, ανακοίνωσε στο twitter ότι θα διπλασιάσει το ποσό της αποζημίωσης στα 200 ευρώ.
Όπως ανέφερε η Le Figaro πάντως, το Ελιζέ επιθυμεί να αποφύγει τη δημιουργία υπερβολικά συγκεκριμένων ενισχύσεων ή των οποίων οι όροι θα ήταν πολύ περιοριστικοί, εξαιρουμένων ορισμένων κατηγοριών πληθυσμού που επηρεάζονται επίσης από τον πληθωρισμό των τιμών της βενζίνης.
Με πληροφορίες από Le Monde
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.