- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Pfizer: Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε εφήβους
Τι έδειξε νέα ισραηλινή μελέτη
Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer/BioNTech και στους εφήβους, σύμφωνα με ισραηλινή μελέτη.
Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού και στους εφήβους, όπως έδειξε νέα ισραηλινή μελέτη.
Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας ενός εμβολίου Covid-19 σε μια ολόκληρη χώρα και η πρώτη που αφορά την πρόσφατη περίοδο κατά την οποία η παραλλαγή Δέλτα είναι κυρίαρχη.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Clalit και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό "New England Journal of Medicine", ανέλυσαν στοιχεία για 94.354 εμβολιασμένους εφήβους ηλικίας 12 έως 18 ετών μεταξύ Ιουνίου - Σεπτεμβρίου 2021, μια περίοδο που συμπίπτει με το τέταρτο κύμα λοιμώξεων, όταν η παραλλαγή Δέλτα είχε κυριαρχήσει στο Ισραήλ. Οι ερευνητές συνέκριναν με ισάριθμο αριθμό μη εμβολιασμένων εφήβων.
Εμβόλιο Pfizer: Πόσο μειωμένος είναι ο κίνδυνος για τους πλήρως εμβολιασμένους εφήβους
Διαπιστώθηκε ότι στους πλήρως εμβολιασμένους εφήβους, επτά έως 21 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, ο κίνδυνος νόσου Covid-19 με συμπτώματα ήταν μειωμένος κατά 93% σε σχέση με τους ανεμβολίαστους συνομηλίκους τους, ενώ ο κίνδυνος λοίμωξης (ασχέτως συμπτωμάτων) ήταν μειωμένος κατά 90%.
Αλλά και 14 έως 20 μέρες μετά την πρώτη δόση, ο κίνδυνος συμπτωματικής Covid-19 ήταν κατά 57% μικρότερος στους εμβολιασμένους, ενώ ο κίνδυνος λοίμωξης ήταν μειωμένος κατά 59% σε σύγκριση με τους μη εμβολιασμένους εφήβους. Δεν υπήρχαν επαρκή δεδομένα για να εκτιμηθεί η μείωση του κινδύνου στους εμβολιασμένους όσον αφορά τη βαριά νόσο, τη νοσηλεία και το θάνατο, καθώς όλες αυτά είναι σπάνια μεταξύ των εφήβων.
«Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν πειστικά ότι μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση, αυτό το εμβόλιο είναι άκρως αποτελεσματικό στους εφήβους έναντι της συμπτωματικής Covid-19 και έναντι κάθε λοίμωξης», δήλωσε ο καθηγητής Ραν Μπάλιτσερ, διευθυντής του Ινστιτούτου Clalit και τόνισε ότι τα ευρήματα «συνιστούν ισχυρό επιχείρημα υπέρ της επιλογής του εμβολιασμού των εφήβων, ιδίως στις χώρες όπου ο ιός σήμερα είναι ευρέως εξαπλωμένος».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.