- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Ενοχλημένη η Βασίλισσα Ελισάβετ με την απραξία για το κλίμα
Είχε προηγηθεί η κριτική του Ουίλιαμ προς τους δισεκατομμυριούχους
Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ εξέφρασε την ενόχλησή της για τους ηγέτες που μιλούν για την κλιματική αλλαγή, αλλά μετά κάνουν πολύ λίγα.
Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ ακούστηκε να εκφράζει την ενόχλησή της για τους παγκόσμιους ηγέτες που μιλούν για την κλιματική αλλαγή, αλλά μετά κάνουν πολύ λίγα ή τίποτα για να αντιμετωπίσουν την κρίση.
Η βασίλισσα, η οποία προγραμματίζεται να μετάσχει στην 26η διάσκεψη για το κλίμα του ΟΗΕ, την COP26, στη Γλασκώβη, σχολίασε ότι ακόμη δεν γνωρίζει ποιος θα παρευρεθεί.
«Απίστευτο δεν είναι; Ακούω συνέχεια για την COP», είπε η 95χρονη μονάρχης μιλώντας στην Καμίλα, τη Δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγο του γιου της, πρίγκιπα διαδόχου Καρόλου: «Ακόμη δεν ξέρω ποιος θα έρθει…».
«Ξέρουμε μόνο γι’αυτούς που δεν θα έρθουν (…) Είναι πραγματικά εκνευριστικό όταν μιλούν, αλλά δεν πράττουν», πρόσθεσε η Ελισάβετ κατά την συζήτηση αυτή, η οποία ακούστηκε από μικρόφωνο που είχε μείνει ανοιχτό.
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αφήστε τον διαστημικό ανταγωνισμό, να σώσουμε τη Γη
H παρέμβαση της Ελισάβετ ήρθε μια μέρα αφότου ο εγγονός της, δεύτερος στη σειρά διάδοχος του αγγλικού θρόνου, Πρίγκιπας Ουίλιαμ ζήτησε την αλλαγή των προτεραιοτήτων των πολυεκατομμυριούχων.
Σε συνέντευξή του στο BBC την Πέμπτη, ο Ουίλιαμ επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς τους βαθύπλουτους Τζεφ Μπέζος, Έλον Μασκ και Ρίτσαρντ Μπράνσον, που ανταγωνίζονται για την… ιδιωτική κατάκτηση του διαστήματος μετατρέποντας τα κοσμικά ταξίδια σε εμπορική επιχείρηση.
«Χρειαζόμαστε κάποια από τα σπουδαιότερα μυαλά στον κόσμο να ασχοληθούν με το να διορθώσουμε τα στραβά στον πλανήτη, κι όχι να προσπαθούν να βρουν το επόμενο μέρος που θα πάμε να κατοικήσουμε», ήταν το σχόλιο του πρίγκιπα Ουίλιαμ για τη… διαστημική αναμέτρηση των μεγιστάνων.
Στη Σύνοδο Κορυφής COP26 για την κλιματική αλλαγή η βρετανική βασιλική οικογένεια
Η Γλασκώβη φιλοξενεί την παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή και η βασίλισσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ θα συμμετάσχουν μαζί με εκατοντάδες παγκόσμιους ηγέτες.
Ο Μπομπ Γουόρντ (Bob Ward), εκπρόσωπος του Ινστιτούτο Ερευνών Grantham, δήλωσε στην Daily Telegraph: «Ο πρίγκιπας Κάρολος, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι η παρουσία της βασιλικής οικογένειας είναι απολύτως χρήσιμη καθώς θα δείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολείται σοβαρά με την κλιματική αλλαγή».
Η επιβεβαίωση ότι η οικογένεια θα παρευρεθεί στη διάσκεψη δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την κλιματική διάσπαση.
Ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στο συνέδριο, αναφέρει η Daily Telegraph.
Ο Gareth Redmond-King, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Energy and Climate Intelligence Unit» του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι η παρουσία της βασιλικής οικογένειας στο συνέδριο δείχνει ότι η Βρετανία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι χώρες θα αποχωρήσουν από τη διάσκεψη υιοθετώντας την Συμφωνία του Παρισιού.
Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο πλευρό του γιου του Ουίλιαμ, ο οποίος έχει καθιερώσει το βραβείο «Earthshot Prize» - ένα βραβείο που αναγνωρίζει καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Το 2016 υπήρξε ζευγάρι με τον Τζάστιν Μπίμπερ
Τι ζητούν οι διαδηλωτές και η φαντασμαγορία της βίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.