Κοσμος

Βρετανία: «Όχι ακόμα» στον στρατό για τις μεταφορές καυσίμων

Η BP δηλώνει ότι «έχει στερέψει»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρατήριο καυσίμων στη Βρετανία
Πρατήριο καυσίμων στη Βρετανία ©EPA Pool

Η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει προς το παρόν να επιστρατεύσει μονάδες του στρατού για την μεταφορά καυσίμων λόγω της έλλειψης.

Η Βρετανία δεν σχεδιάζει ακόμα να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τη διανομή καυσίμων σε πρατήρια βενζίνης ύστερα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της έλλειψης οδηγών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Τζορτζ Γιούστις.

«Δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη στιγμή να φέρουμε τον στρατό να οδηγήσει», δήλωσε ο Γιούστις. Ο ίδιος δήλωσε ότι εκπαιδευτές του υπουργείου Άμυνας επιστρατεύονται για να βοηθήσουν να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις εξετάσεις για οδηγούς μεγάλων φορτηγών. Πρόσθεσε επίσης ότι χρειάζεται να βελτιωθούν οι συνθήκες για τους οδηγούς φορτηγών μεγάλων αποστάσεων.

Τις σκέψεις της Ντάουνινγκ Στριτ μετέφεραν σήμερα τόσο η Guardian όσο και η ιστοσελίδα του SkyNews, ενώ παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση αίρει προσωρινά την ισχύ των αντιμονοπωλιακών κανονισμών, επιτρέποντας στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου να έλθουν σε επαφή και να συντονιστούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την τροφοδοσία των πρατηρίων με καύσιμα.

Ο υπουργός Επιχειρηματικής Δραστηριότητας της Βρετανίας Κουάσι Κουαρτένγκ ανέφερε ότι η άρση των αντιμονοπωλιακών κανονισμών θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να εργαστεί εποικοδομητικά με τους παραγωγούς καυσίμων, τους προμηθευτές, τους μεταφορείς και τους λιανοπωλητές προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την διαταραχή στην αγορά.

«Πρόκειται για πρόβλημα στις αλυσίδες εφοδιασμού και όχι για έλλειψη αποθεμάτων καυσίμων», ξεκαθάρισε.

BP: Τα καύσιμα έχουν εξαντληθεί στο  1/3 των πρατηρίων στη χώρα


H BP ανακοίνωσε ότι ορισμένες κατηγορίες καυσίμων έχουν εξαντληθεί σε περίπου το 1/3 των πρατηρίων της βενζίνης στη Βρετανία, καθώς ο πανικός που επικράτησε οδήγησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή των νόμων του ανταγωνισμού και να επιτρέψει στις εταιρίες να συνεργαστούν για τη μείωση των ελλείψεων στα καύσιμα.

Γραμμές οχημάτων σχηματίστηκαν χθες, για τρίτη ημέρα, στους σταθμούς ανεφοδιασμού βενζίνης, καθώς οι αυτοκινητιστές περίμεναν, αρκετοί για ώρες, να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους με καύσιμα, καθώς οι εταιρίες καυσίμων ανέφεραν ότι η έλλειψη σε οδηγούς προκαλούσε προβλήματα στις μεταφορές από τα διυλιστήρια προς τα σημεία εφοδιασμού.

Μερικοί από τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων επέβαλαν πλαφόν στα διαθέσιμα καύσιμα που είχαν, ενώ άλλοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.

«Με την αυξημένη ζήτηση που παρατηρήθηκε κατά το τελευταίο διήμερο, εκτιμούμε ότι περίπου το 30% των σταθμών εφοδιασμού σε αυτό το δίκτυο δεν έχουν κατά την παρούσα περίοδο ούτε τις βασικές ποσότητες καυσίμου», ανακοίνωσε η BP, η οποία διαχειρίζεται 1.200 πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ