- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Βρετανία: Συνελήφθη ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας
Είχαν προηγηθεί δυο ακόμα συλλήψεις
Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας Σαμπίνα Νίσα
Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου και η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσαν σήμερα ότι συνέλαβε έναν άνδρα που είναι ύποπτος για τη δολοφονία της δασκάλας Σαμπίνα Νίσα, η οποία βρέθηκε νεκρή την προηγούμενη εβδομάδα σε πάρκο της πρωτεύουσας.
«Ένας 38χρονος άνδρας συνελήφθη περίπου στις 03:00 της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου σε διεύθυνση στο Ίστ Σάσεξ», επεσήμανε η αστυνομία. O επικεφαλής των ερευνών Τζον Νιλ ανέφερε σχετικά «Η οικογένεια έχει ενημερωθεί για αυτή τη σημαντική εξέλιξη και συνεχίζει να υποστηρίζεται από ειδικούς αξιωματικούς».
Δύο άνδρες που είχαν προηγουμένως συλληφθεί από ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών-ένας 38χρονος και ένας άνδρας στα 40 του-αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η 28χρονη δασκάλα εξαφανίστηκε την προηγούμενη Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, αφού έφυγε από το σπίτι της στο νότιο Λονδίνο προκειμένου να διανύσει πεζή μια μικρή απόσταση, μέσα από ένα πάρκο, και να πάει σε ένα μπαρ όπου επρόκειτο να συναντηθεί με έναν φίλο.
Ένας περαστικός βρήκε το πτώμα της την επομένη, γύρω στις 17:30 το απόγευμα τοπική ώρα. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, είχε δεχθεί επίθεση με ένα μαχαίρι και ο δράστης είχε κρύψει το πτώμα της κάτω από έναν σωρό από φύλλα.
Η υπόθεση της Νίσα προκάλεσε θλίψη και οργή στην κοινή γνώμη της Βρετανίας φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο το θέμα της βίας εις βάρος των γυναικών, έξι μήνες μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απαγωγή, ο βιασμός και ο φόνος μιας γυναίκας τον Μάρτιο στο νότιο Λονδίνο από αστυνομικό.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, δήλωσε ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί εθνική «επιδημία». Εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε: «Μεταξύ της περσινής Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και της φετινής, 180 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες σε όλη τη χώρα. «Έχουμε επιδημία όταν πρόκειται για βία κατά γυναικών και κοριτσιών. Νομίζω ότι εμείς οι άνδρες πρέπει να είμαστε σύμμαχοι στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος».
Mε πληροφορίες από Guardian, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συνιδρυτής της Microsoft τάσσεται κατά της «αυτορρύθμισης»
Με κοινή ψήφο AfD και CDU
Σοβαρή παραβίαση ιατρικών δεδομένων - Η ομάδα ShinyHunters απειλεί με διαρροή
Τα δεδομένα μέχρι σήμερα δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο
Η απίθανη ιστορία του Σίνγκο
Έκκληση για προστασία της ανθρωπιάς απέναντι στην εξέλιξη των μηχανών
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.