- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΠΟΥ: Οι ενισχυτικές δόσεις εμβολίων θα πρέπει να καθυστερήσουν
Τι είπε για τους ανθρώπους με ευάλωτα ανοσοποιητικά
ΠΟΥ: Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να καθυστερήσουν - Οι νέες δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή.
Οι ενισχυτικές δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να καθυστερήσουν, επειδή πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού σε χώρες, όπου έχει εμβολιαστεί μόνο το 1% ή 2% του πληθυσμού, όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Βουδαπέστη, ο κ. Τέντρος σημείωσε ότι αν τα ποσοστά του εμβολιασμού δεν αυξηθούν παγκοσμίως, ισχυρότερες παραλλαγές του κορωνοϊού μπορεί να αναπτυχθούν και τα εμβόλια που προορίζονται για ενισχυτικό εμβολιασμό θα πρέπει να δοθούν σε χώρες στις οποίες οι άνθρωποι δεν έχουν λάβει την πρώτη ή τη δεύτερη δόση. «Επιπλέον υπάρχει μια συζήτηση για το αν οι ενισχυτικές δόσεις είναι αποτελεσματικές», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου με τον ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Πέτερ Σιγιάρτο.
Ακόμη, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι με ευάλωτα ανοσοποιητικά συστήματα θα πρέπει να κάνουν ενισχυτική δόση, αν και αυτοί αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα διαθέσιμα δεδομένα δεν δείχνουν πως χρειάζονται ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού και ότι οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν οι πλούσιες χώρες αρχίσουν να χορηγούν ενισχυτικές δόσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.