- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Τουρκία απέλασε τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας
Διάβημα ΥΠΕΞ για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη με τον Γιώργο Βαρυθυμιάδη
Η Τουρκία εμπόδισε τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος, Γιώργο Βαρυθυμιάδη, να πάει στην Τραπεζούντα και τον απέλασε.
Επιστρέφει στην Αθήνα ο προέδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Eλλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης μετά την αδικαιολόγητη κράτησή του στην Κωνσταντινούπολη από τις τουρκικές αρχές. Το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη.
Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος σχεδίαζε να παραστεί τον Δεκαπενταύγουστο στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία. Ωστόσο, στο αεροδρόμιο στην Κωνσταντινούπολη κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές και του απαγορεύτηκε να συνεχίσει το ταξίδι του.
Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη
Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την κράτηση και την απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας από τις τουρκικές αρχές επισημαίνεται:
«Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη».
Και προστίθεται: «Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».
Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας κρατήθηκε στην Κωνσταντινούπολη - Τι συνέβη
Την είδηση για την αδικαιολόγητη κράτηση του κ. Βαρυθυμιάδη έκανε γνωστή με ανάρτησή της η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας.
«Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος» επισημαίνεται στην ανάρτηση.
Και προστίθεται: «Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, τους, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου. Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι τουρκικές αρχές».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο στόχαστρο θέσεις της Χεζμπολάχ
Ποια εταιρεία τον κατασκευάζει
Η Τεχεράνη καλεί την Ντόχα να τους απελευθερώσει άμεσα
Τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές
Όλο το γήπεδο στάθηκε δίπλα του
Τι είχε εκμυστηρευτεί στον εκδότη του Playboy η Όντρα Λιν Κρίστιανσεν
Γιατί ζητά να επιστρέψει στα καθήκοντά του ακόμη και με μισθό 1 δολαρίου
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους
Η Γκάρτσμορ χρησιμοποίησε το σεσουάρ πάνω στην Ντάλια - Ρόουζ για έως και μία ώρα
Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
«Τα Στενά του Ορμούζ δεν μπορούν να καταληφθούν με τιτιβίσματα»
Πολίτες έτρεχαν πανικόβλητοι προς περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο
Καταγγέλλει συστηματική κακοποίηση για τρία χρόνια
Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του
Συνολικά 19 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και 18 υπέστησαν ζημιές στις πρόσφατες πυρκαγιές
Η υπόθεση που διχάζει τις ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.