Κοσμος

Κίνα: Τρόμος στο πλημμυρισμένο Μετρό - Οι δραματικές εικόνες

Το νερό της βροχής ολοένα και ανέβαινε, φθάνοντας λίγο κάτω από το κεφάλι επιβατών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα - Μετρό: Πλημμυρισμένα βαγόνια στην πόλη Τσεντσόου - Στους 12 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στους σταθμούς και στις αποβάθρες
Κίνα - Μετρό: Πλημμυρισμένα βαγόνια στην πόλη Τσεντσόου - Στους 12 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στους σταθμούς και στις αποβάθρες © YouTube/The Sun

Ώρες αγωνίας για επιβάτες σε πλημμυρισμένο μέτρο στην Κίνα, καθώς το νερό της βροχής γέμισε βαγόνια και αποβάθρες, με τις εικόνες να είναι δραματικές.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι δραματικές εικόνες από το Μετρό στην πόλη Τσεντσόου, στην Κίνα, το οποίο πλημμύρισε, με αποτέλεσμα 12 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Συνολικά, οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην επαρχία Χενάν έχουν φθάσει τους 25. Σε βίντεο στα social media φαίνονται επιβάτες στο Μετρό της πόλης Τσεντσόου (Zhengzhou) μέσα σε πλημμυρισμένους συρμούς, οι οποίοι έχουν ακινητοποιηθεί σε σήραγγες και σταθμούς. Το νερό έφθασε σε τέτοιο σημείο, που ορισμένοι επιβάτες κρατούσαν με δυσκολία το κεφάλι τους έξω από αυτό για να μην πνιγούν.

Όπως μετέδωσε το BBC, διασώστες απομάκρυναν περισσότερους από 500 επιβάτες από χώρους του Μετρό. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Ποτάμια «φούσκωσαν» και η στάθμη σε φράγματα ξεπέρασε τα όρια ασφαλείας. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, το νερό της βροχής κάλυψε καλλιέργειες, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, καθώς τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σε όλη την επαρχία Χενάν έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι. «Έχουμε σημαντική απώλεια σε ζωές και περιουσίες» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Σύμφωνα με μετεωρολόγους στην κεντρική επαρχία Χενάν έπεσε ποσότητα βροχής που συνήθως καταγράφεται σε έναν χρόνο. «Είναι πιθανό τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα θα γίνουν πιο συχνά στο μέλλον» προειδοποίησε ο καθηγητής ατμοσφαιρικών επιστημών, Τζόνι Τσαν, στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Passengers trapped in flooded subway in China

Κίνα: Πλημμύρισαν βαγόνια στο μετρό της πόλης Τσεντσόου - Επιβάτες ζητούσαν βοήθεια μέσω social media

Παρουσιάζοντας τα νεότερα στοιχεία για το πλημμυρισμένο Μετρό, Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το νερό κάλυψε τις αποβάθρες σε σταθμούς και γέμισε βαγόνια, στα οποία βρίσκονταν επιβάτες. «Το νερό έφτασε στο στήθος μου. Ήμουν πολύ τρομαγμένος, όμως το πιο τρομακτικό πράγμα δεν ήταν το νερό, αλλά η ολοένα και λιγότερη παροχή αέρα στο βαγόνι» ανέφερε ένας από τους διασωθέντες στο Μετρό της πόλης Τσεντσόου, στην Κίνα.

Όπως έγινε γνωστό, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι είχαν ως αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν λεωφορεία, ωθώντας ακόμα περισσότερους ανθρώπους να κατέβουν στο Μετρό για να πάρουν διερχόμενο συρμό, προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι το νερό ανέβαινε όλο και ψηλότερα στο πλημμυρισμένο Μετρό, με τους επιβάτες να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι, καθώς η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί. Διασώστες που έφτασαν στο σημείο, έσπασαν τα τζάμια για να απεγκλωβίσουν επιβάτες. Υπήρξαν περιπτώσεις, μάλιστα, που άνοιξαν τρύπα στην οροφή για να απομακρύνουν εγκλωβισμένους.

Terrified commuters risk drowning on subway as flood waters rise to shoulder level in China floods

Εκκενώθηκε πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στην Κίνα - Με πλαστικές λεκάνες απομακρύνθηκαν παιδιά

Την ίδια στιγμή στα social media έχει αναρτηθεί βίντεο που δείχνει τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν σε νηπιαγωγείο της συγκεκριμένης πόλης στην Κίνα, το οποίο πλημμύρισε.

Πυροσβέστες χρησιμοποίησαν πλαστικές λεκάνες για να βάλουν μέσα παιδιά και να τα απομακρύνουν από τους πλημμυρισμένους χώρους.

Η πόλη Τσεντσόου έχει 12 εκατομμύρια κατοίκους και είναι χτισμένη στις όχθες του Κίτρινου Ποταμού. Είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός στην Κίνα μετά τον ποταμό Γιανγκτσέ, και ο έβδομος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ