Κοσμος

Κίνα: Στους 33 οι νεκροί από τις πλημμύρες - 8 αγνοούμενοι

Περίπου 376.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στην Κίνα
Πλημμύρες στην Κίνα © EPA

Οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Κίνα έχουν φθάσει τους 33 την ώρα που άλλοι 8 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στην Κίνα, με τα θύματα πλέον να ανέρχονται στα 33 ενώ ακόμα 8 άτομα αγνοούνται.

Οι κατακρημνίσεις-ρεκόρ που έπληξαν το βράδυ της Τρίτης τη μεγαλούπολη Τσεντσόου (κεντρικά) προκάλεσαν πλημμύρες σε τμήμα του μετρό και σε δρόμους, όπου εκατοντάδες αυτοκίνητα παρασύρθηκαν.

Ο νεότερος συνολικός απολογισμός στην επαρχία Χενάν, της οποίας η Τσεντσόου είναι η πρωτεύουσα, κάνει λόγο για 33 νεκρούς και 8 αγνοούμενους από τη 16η Ιουλίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το οποίο επικαλέστηκε τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών.

Πλημμύρες στην Κίνα
Πλημμύρες στην Κίνα © EPA

Καταστροφικές οι ζημιές

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί χθες Τετάρτη, έκανε λόγο για 25 νεκρούς και 7 αγνοούμενους. Περίπου 376.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, διευκρίνισε το CCTV.

Πάνω από 2.000.000 στρέμματα καλλιεργειών έχουν πλημμυρίσει και η μέχρι στιγμής εκτίμηση για τις υλικές ζημιές είναι πως φθάνουν σε αξία τα 1,22 δισεκ. γιεν (160 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Κίνας, ο Σι Τζινπίνγκ, τόνισε χθες πως η καταστροφή είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και έδωσε εντολή να υπάρξει κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Χενάν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ