- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κλιματική αλλαγή: Έτοιμες για συνεργασία Ουάσινγκτον και Μόσχα
Μετά τη συνάντηση των δύο πλευρών
Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα έτοιμες να συνεργαστούν για το κλίμα.
Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για το κλίμα Τζον Κέρι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συμφώνησαν σήμερα, 12 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα, να αναπτύξουν τη συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών τους για το κλίμα.
Ο Κέρι, ο οποίος είχε συναντηθεί πολλές φορές με τον Σεργκέι Λαβρόφ όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εκτίμησε ότι «οι προκλήσεις δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερες» για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με πρωτόγνωρα υψηλές θερμοκρασίες και ακραία καιρικά φαινόμενα.
«Περάσαμε χρόνια εσείς και εγώ που διαπραγματευόμασταν για πολέμους, χημικά όπλα, πυρηνικά όπλα και μπορώ να πω χωρίς επιφύλαξη ότι πρόκειται για μια απολύτως κρίσιμη και επείγουσα πρωτοβουλία», δήλωσε ο Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο Λαβρόφ δήλωσε από την πλευρά του ότι η Μόσχα «δίνει μεγάλη προσοχή στα προβλήματα που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή», χαιρετίζοντας την «πολύ επίκαιρη» επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου του στη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία προσβλέπει στη «στενή συνεργασία» με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάσκεψη της COP26 που θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη, στη Βρετανία.
Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του Κέρι είναι «πολύ σημαντική και θετική» για να «κατευνάσει τις εντάσεις μεταξύ των δυο χωρών, που επιδεινώθηκαν εδώ και χρόνια με φόντο κατηγορίες για ανάμιξη στις εκλογές, κατασκοπεία και μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται στη Μόσχα».
Οι δεσμεύσεις της Ρωσίας για την κλιματική αλλαγή
Η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέλαβε τα τελευταία χρόνια δεσμεύσεις υποδηλώνοντας ότι παίρνει στα σοβαρά την κλιματική αλλαγή -- καθώς αυξάνονται οι δασικές πυρκαγιές κάθε χρόνο στη Σιβηρία και λιώνει το μόνιμο στρώμα πάγου -- που θέτει σε κίνδυνο αρκετές πόλεις της Αρκτικής.
Στην ετήσια ομιλία του τον Απρίλιο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή και έδωσε εντολή για τη δημιουργία μιας βιομηχανίας για την ανακύκλωση των εκπομπών άνθρακα.
Η κλιματική αλλαγή είναι ένας από τους ελάχιστους τομείς στους οποίους οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνουν έτοιμες να δεσμευτούν σε μια συνεργασία με τη Ρωσία, σε μια συγκυρία μόνιμων εντάσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και οι θερμοκρασίες - ρεκόρ
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος της εβδομάδας
Η Λία Στιούαρτ επέζησε μετά από σοβαρά τραύματα και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε ΜΕΘ στο Σίδνεϊ
Οι δραματικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Ο άλλοτε παρουσιαστής του Fox News έχει έρθει σε ρήξη με τον Τραμπ
Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.