Γκρέτα Τούμπεργκ: «Ο πλανήτης κινδυνεύει και οι G7 διασκεδάζουν»
«Οι G7 διασκεδάζουν ενώ δίνουν κούφιες υποσχέσεις για το κλίμα»
Η 18χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούμπεργκ σχολιάζει τη Σύνοδο Κορυφής των G7 στην Κορνουάλη.
Η Συνόδου Κορυφής των G7 που διεξάγεται στην Κορνουάλη, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες των τελευταίων δεκαετιών. Το βασικό θέμα συζήτησης θα είναι η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις για την αντιμετώπισή της. Παράλληλα οι G7, oι οποίοι είναι αποφασισμένοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα συζητήσουν κι άλλα σημαντικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή.
Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούμπεργκ από τη Σουηδία, για μια ακόμη φορά στάθηκε απέναντι από τους G7 και με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στηλιτεύει τη δράση τους για το κλίμα και τον πλανήτη
«Η κλιματική και οικολογική κρίση κλιμακώνεται με γρήγορους ρυθμούς. Οι G7 διαθέτουν τεράστια ποσά στα ορυκτά καύσιμα, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προβλέπεται πως θα καταγράψουν τη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση. Ωστόσο, οι ηγέτες της G7 φαίνεται να διασκεδάζουν ενώ δίνουν κούφιες υποσχέσεις για το κλίμα και επαναλαμβάνοντας παλιές, απραγματοποίητες δεσμεύσεις» γραφει η 18χρονη ακτιβίστρια και καταλλήγει: «Ασφαλώς, αυτό πρέπει να γιορταστεί με μπάρμπεκου με μπριζόλες και αστακό ενώ τα τζετ πραγματοποιούν σώου αεροβατικών πάνω από το θέρετρο των G7».
Πριν λίγο καιρό, η νεαρή ακτιβίστρια είχε δηλώσει πως δεν θα πάει στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26) που αναμένεται να διεξαχθεί στη Σκωτία τον Νοέμβριο, λόγω ανησυχιών ότι η ανισότητα στην πρόσβαση σε εμβόλια κατά της COVID-19 θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές χώρες να μην μπορέσουν να συμμετάσχουν.
«Η ανισότητα και η κλιματική αδικία είναι ήδη στην "καρδιά" της κλιματικής κρίσης» έγραψε η 18χρονη Τούνμπεργκ στο Twitter.
Και πρόσθεσε: «Αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να εμβολιαστούν και να ταξιδέψουν ώστε να εκπροσωπηθούν ισότιμα, αυτό δεν είναι δημοκρατικό και θα επιδεινώσει το πρόβλημα». Η Τούνμπεργκ επέκρινε εκείνες τις χώρες που όπως είπε είναι απρόθυμες να μοιραστούν εμβόλια με εκείνες που έχουν μικρή πρόσβαση σε αυτά.
«Βέβαια θα ήθελα να συμμετάσχω στη #COP26 της Γλασκώβης» ανέφερε σε tweet της. Και συμπλήρωσε: «Αλλά όχι μέχρις ότου ο καθένας να μπορεί να λάβει μέρος με τους ίδιους όρους. Αυτήν τη στιγμή πολλές χώρες εμβολιάζουν υγιείς νέους ανθρώπους, συχνά εις βάρος ευπαθών ομάδων και εργαζομένων στην πρώτη γραμμή (κυρίως από τον νότο, όπως συνήθως...)».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.