Κοσμος

Όταν ο Τζο Μπάιντεν συνάντησε την Ελισάβετ (βίντεο)

Και έγινε επίσημα ο 13ος πρόεδρος που είχε τετ α τετ με τη βασίλισσα της Αγγλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ τον Τζο Μπάιντεν - Είναι ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συναντά στη ζωή της
Η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ τον Τζο Μπάιντεν - Είναι ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συναντά στη ζωή της © YouTube

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο 13ος Αμερικανός πρόεδρος που συνάντησε τη βασίλισσα Ελισάβετ, με το τετ α τετ να πραγματοποιείται στο κάστρο του Ουίνδσορ.

Ο Τζο Μπάιντεν ανήκει πλέον στην κατηγορία όλοι οι Αμερικανοί πρόεδροι της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της G7, όπου δόθηκαν δεσμεύσεις για περισσότερα εμβόλια και μεγαλύτερη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, ο Μπάιντεν είχε προσωπική συνάντηση με την Ελισάβετ.

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός πρόεδρος έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Μαζί με τη σύζυγό του, Τζιλ, πέταξαν με ελικόπτερο από την Κορνουάλη της νότιας Αγγλίας μέχρι το κάστρο του Ουίνδσορ που βρίσκεται λίγο έξω από το Λονδίνο.

Εκεί τους περίμενε τιμητικό άγημα το οποίο και επιθεώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, πριν παρακολουθήσει σύντομη στρατιωτική παρέλαση. Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσίευσε η Washington Post, η βασίλισσα Ελισάβετ και το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ στάθηκαν όρθιοι καθώς οι φρουροί του πρώτου Τάγματος των Γρεναδιέρων απηύθηναν έναν βασιλικό χαιρετισμό και στη συνέχεια ακούστηκε ο αμερικανικός εθνικός ύμνος.

Στη συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν επιθεώρησε τη βασιλική φρουρά, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της, τον στρατηγό Τζέιμς Τέιλορ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία συνόδευσαν τη βασίλισσα Ελισάβετ για τσάι στα διαμερίσματα του κάστρου Ουίνσδορ.

Σημειώνεται ότι ο Μπάιντεν είναι ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που συναντά η βασίλισσα Ελισάβετ από τους συνολικά 14 που πέρασαν το κατώφλι του Λευκού Οίκου τα τελευταία 69 χρόνια, από τότε δηλαδή που η Ελισάβετ Β' ανήλθε στον θρόνο. Ο μοναδικός που δεν συναντήθηκε μαζί της ήταν ο Λύντον Τζόνσον (σ.σ. διαδέχτηκε τον Τζον Κένεντι μετά τη δολοφονία του τελευταίου στο Ντάλας).

(Από 29.50 και μετά...)

Bidens meet with Queen Elizabeth II at Windsor Castle - 6/13 (FULL LIVE STREAM)

Πώς ο Τζο Μπάιντεν έγινε το επίκεντρο στη Σύνοδο της G7

Στην τριήμερη σύνοδο των G7, o Αμερικανός πρόεδρος έκλεψε τις εντυπώσεις, καθώς έδειξε να συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις των άλλων ηγετών σε μια σειρά από διεθνή ζητήματα όπως είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο τρόπος εξάλειψης της πανδημίας, η στάση που πρέπει να κρατήσει η Δύση απέναντι στην Κίνα. Σε αντίθεση με τον προκάτοχο του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, είχε πλήξει το κύρος των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε ο Τζο Μπάιντεν με το που «πάτησε» το πόδι του στην Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ επέστρεψαν». Δήλωση που επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Κορνουάλη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ