Κοσμος

Στη Μεγάλη Βρετανία ο Τζο Μπάιντεν - Ξεκίνησε η περιοδεία του

Με ποιους θα συναντηθεί - Πότε είναι τα τετ α τετ με Ερντογάν και βασίλισσα Ελισάβετ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν και Τζιλ ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο Air Force One (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Τζο Μπάιντεν και Τζιλ ετοιμάζονται να επιβιβαστούν στο Air Force One (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

O Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία, τον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με Ερντογάν και Πούτιν.

Στη Μεγάλη Βρετανία έφθασε απόψε το βράδυ, Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, ο Τζο Μπάιντεν, στον πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του.

Το «ραντεβού» του με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι προγραμματισμένο για αύριο, Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021.

Kατά τη διάρκεια της μίνι περιοδείας του στην Ευρώπη θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, ο Μπάιντεν έφτασε στην αεροπορική βάση του Μίλντενχολ και πρόκειται να απευθυνθεί αργότερα σε Αμερικανούς στρατιώτες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7 (σ.σ. στην Κορνουάλη, 10-13 Ιουνίου). Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στις 15 Ιουνίου θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συναντηθεί στις 16 του μηνός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Ερντογάν - Τι θα συζητήσουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ερντογάν, θα έχει μια εκτεταμένη συζήτηση, όπως δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Η συζήτηση θα αφορά ζητήματα που περιλαμβάνουν την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης διμερών διαφροών.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Σάλιβαν είπε ακόμη ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ερντογάν, που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον εδώ και πολλά χρόνια, ανυπομονούν να έχουν μια «πρακτική» ευκαιρία για μια ευρεία ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ