- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δάσκαλοι με φούστες μετά το bullying σε μαθητή για τα ρούχα του
Αναβιώνουν το ισπανικό κίνημα «Clothes Have No Gender»
Δάσκαλοι δημοτικού εμφανίστηκαν στο σχολείο με φούστες μετά το Bullying μαθητή για το ντύσιμό του.
Στις αρχές Μαΐου, δύο δάσκαλοι δημοτικού θέλησαν να στηρίξουν έναν μαθητή τους που δέχτηκε bullying για τα ρούχα του και έγιναν η αφορμή να αναβιώσει και σταδιακά να γιγαντωθεί το ισπανικό κίνημα «Clothes Have No Gender» (στα ελληνικά «Τα Ρούχα Δεν Έχουν Φύλο»). Πρόκειται για ένα κίνημα που ξεκίνησε από εκπαιδευτικούς τον Οκτώβριο του 2020 και στοχεύει στην εξάλειψη των φυλετικών στερεοτύπων.
Οκτώβριος 2020: Δάσκαλος στην Ισπανία ξεκινά το κίνημα «Clothes Have No Gender»
Όλα ξεκίνησαν πέρυσι, όταν ένας Ισπανός μαθητής πήγε στο σχολείο με φούστα και αποβλήθηκε. Τότε ο καθηγητής Jose Piñas, θέλοντας να στηρίξει τον έφηβο και να διαμαρτυρηθεί για την άδικη αποβολή του, εμφανίστηκε στο σχολείο με την ίδια φούστα που φορούσε την προηγούμενη ο μαθητής.
Κάπως έτσι ξεκίνησε το δημοφιλές κινήμα «Clothes Have No Gender» που θέλει να βάλει τέρμα στα στερεότυπα που ακολουθούν τα δύο φύλα στην Ευρώπη και έχαιρε μεγάλης αποδοχής στα τέλη Οκτωβρίου και τις αρχές Νοεμβρίου του 2020. Παρόλο που στους μήνες που ακολούθησαν η δημοφιλία του έπεσε, πρόσφατα έρχεται όλο και πιο συχνά στην επικαιρότητα και επαναποκτά τους οπαδούς του, αφού όλο και περισσότεροι άνδρες εκπαιδευτικοί συμμετέχουν στο κίνημα.
Μάιος 2021: Δυο δάσκαλοι δημοτικού εμφανίζονται με φούστα στο σχολείο
Στις αρχές Μαΐου 2021 ο 37χρονος Manuel Ortega και ο 36χρονος Borja Velázquez, και οι δύο δάσκαλοι σε δημοτικό σχολείο, εμφανίστηκαν στο Virgen de Sacedon στο Βαγιαδολίδ όπου εργάζονται φορώντας φούστα. Στόχος τους να υπερασπιστούν έναν μικρό μαθητή ο οποίος έπεσε θύμα bullying επειδή φορούσε μια μπλούζα με anime και αναγκάστηκε να την βγάλει έπειτα από τις πιέσεις των συμμαθητών του.
Μετά από αυτό το περιστατικό, ο δάσκαλός του Borja Velázquez, μαζί με τον συνάδελφό του Manuel Ortega, δήλωσαν εξοργισμένοι με τον σχολικό εκφοβισμό που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους και αποφάσισαν να αναβιώσουν το κίνημα «Clothes Have No Gender», προωθώντας το δικαίωμα του καθενός να φοράει ό,τι θέλει και να υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία.
Σύμφωνα με τον Velázquez, ο οποίος μίλησε στην ισπανική El Pais, ο μόνος λόγος που φόρεσε φούστα ήταν για να διδάξει στους μαθητές του ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή, εξηγώντας τους πως οι λέξεις μερικές φορές πονάνε περισσότερο από το ξύλο.
Η συμβολική κίνηση των δύο δασκάλων ήταν ένα μήνυμα προς τα παιδιά ότι πρέπει επιτέλους να σπάσουν οι φυλετικές προκαταλήψεις. Μπορούν και τα αγόρια να βρίσκονται στην κουζίνα, να έχουν μακριά μαλλιά ή να φοράνε φούστες, όπως και τα κορίτσια μπορούν να αγαπούν το ποδόσφαιρο και να έχουν κοντά μαλλιά.
Ο 37χρονος Manuel Ortega και ο 36χρονος Borja Velázquez δεν είναι οι μόνοι δάσκαλοι που στηρίζουν το κίνημα «Clothes Have No Gender». Εκτός από τον Jose Piñas, έναν από τους πρώτους εκπαιδευτικούς που εμφανίστηκε με φούστα το φθινόπωρο του 2020, το κίνημα «Clothes Have No Gender» γιγαντώνεται με όλο και περισσότερους συμμετέχοντες να το στηρίζουν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.