- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κυριακίδου: Προτεραιότητα τα ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19
«Προετοιμασία για νέες μεταλλάξεις»
ΕΕ - Κυριακίδου: Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της ΕΕ είναι η ανάπτυξη ψηφιακών πιστοποιητικών COVID-19.
Αναχωρεί σήμερα, 2 Ιουνίου, για το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία και την Τροφική Ασφάλεια, Στέλλα Κυριακίδου, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Υγείας της G7. Η Συνάντηση των υπουργών Υγείας της G7 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στις 3-4 Ιουνίου 2021.
Πριν από τη συνεδρίαση, η Ευρωπαία Επίτροπος τόνισε ότι «ως ομάδα των G7 πρέπει ενωμένα να εργαστούμε για ουσιαστικές αλλαγές σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο στον τομέα της υγείας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία που μας δίνεται εξαιτίας της πανδημίας. Δεν υπάρχει πολυτέλεια του χρόνου για καθυστερήσεις».
Προσέθεσε δε ότι «οι βασικές προτεραιότητες για την ΕΕ είναι σαφείς: Να ενισχύσουμε την ανάπτυξη εμβολίων και τη στήριξή μας στο COVAX, να αναπτύξουμε ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 και να πρέπει να προετοιμαστούμε για νέες μεταλλάξεις».
Παράλληλα, η Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να αρχίσει να κοιτάζει πέρα από τη νόσο COVID-19 ώστε να λάβει άμεσα μέτρα «για τη δημιουργία ισχυρών παγκόσμιων δομών για την αντιμετώπιση αριθμού κρίσιμων ζητημάτων, όπως τη μικροβιακή αντοχή».
Η επίτροπος θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ, Χαβιέ Μπεσέρα, τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ, την υπουργό Υγείας του Καναδά Πάτι Χατζού και τον Ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.