- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τέξας: Εγκρίνεται νομοσχέδιο για κατοχή όπλων χωρίς άδεια
Αναμένεται να υπογραφεί από τον Γκρεγκ Άμποτ
Σχέδιο νόμου που θα επιτρέψει στους Τεξανούς να φέρουν κρυμμένα όπλα χωρίς να χρειάζεται καμία άδεια γι’ αυτό εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του Τέξας.
Κρυμμένα όπλα χωρίς κάποια άδεια θα μπορούν να κουβαλούν πάνω τους οι Τεξανοί με βάση το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του χθες Δευτέρα και οδεύει στο γραφείο του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.
Μόλις ο κ. Άμποτ κάνει πράξη αυτή την υπόσχεση, το Τέξας θα γίνει η 21η πολιτεία, και η πολυπληθέστερη, που επιτρέπει κάποιας μορφής οπλοφορία χωρίς άδεια, πανηγύρισε η ισχυρότερη οργάνωση εκπροσώπησης των ειδικών συμφερόντων των υποστηρικτών της οπλοκατοχής και της οπλοφορίας, η National Rifle Association.
Ο βουλευτής Ματ Σέφερ, ο Ρεπουμπλικάνος εισηγητής του σχεδίου νόμου, που οι υπερασπιστές του δικαιώματος των Αμερικανών να οπλοφορούν αποκαλούν νόμο περί «οπλοφορίας δυνάμει του Συντάγματος», έχει χαρακτηρίσει το κείμενο το «δυνατότερο (...) στην ιστορία του Τέξας».
Το νομοσχέδιο προστατεύει «το δικαίωμα των νομοταγών Τεξανών να φέρουν όπλο ασκώντας το ελέω Θεού δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα και στην υπεράσπιση των οικογενειών τους», υποστήριξε ο κ. Σέφερ μέσω Twitter.
Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, Ρεπουμπλικάνος που εκπροσωπεί την πολιτεία, έκρινε επίσης μέσω Twitter πως πρόκειται για «εξαίρετα νέα για τους νομοταγείς Τεξανούς που αγαπούν τη Δεύτερη Τροπολογία» του αμερικανικού Συντάγματος.
Από το νομοσχέδιο απαλείφθηκαν πάντως αποσπάσματα που είχαν θορυβήσει την αστυνομία, για παράδειγμα διάταξη που θα απαγόρευε στους αστυνομικούς να ανακρίνουν κάποιον ύποπτο απλά και μόνο επειδή οπλοφορεί.
Η συμμαχία Everytown for Gun Safety, η οποία καταβάλλει προσπάθειες να ενισχυθούν οι έλεγχοι στην οπλοκατοχή και την οπλοφορία στις ΗΠΑ, εξέδωσε πύρινη ανακοίνωση για το νομοσχέδιο αυτό.
Οι τεξανοί κοινοβουλευτικοί «παραβίασαν τον όρκο τους να αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντά μας», τόνισε η Ελίζαμπεθ Χανκς, εθελόντρια της Moms Demand Action, οργάνωσης βάσης της Everytown for Gun Safety.
«Τους προειδοποιούμε: δεν θα μας σταματήσει τίποτα στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε ότι οι τεξανοί ψηφοφόροι θα μάθουν σε πόσο μεγάλο κίνδυνο μας έβαλαν», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.