Κοσμος

Μαθήτρια στο Τέξας υπερασπίζεται το δικαίωμα στην άμβλωση (video)

Η ομιλία στην αποφοίτησή της που έγινε viral

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην αποφοίτησή της από το Λύκειο η μαθήτρια Πάξτον Σμιθ μίλησε με πάθος για το δικαίωμα στην άμβλωση, που περιορίζει ο νέος νόμος στο Τέξας των ΗΠΑ
Στην αποφοίτησή της από το Λύκειο η μαθήτρια Πάξτον Σμιθ μίλησε με πάθος για το δικαίωμα στην άμβλωση, που περιορίζει ο νέος νόμος στο Τέξας των ΗΠΑ © YouTube

Η συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία για το δικαίωμα στην άμβλωση από μαθήτρια σε Λύκειο του Τέξας, που έγινε viral.

Τον γύρο του διαδικτύου συνεχίζει να κάνει η ομιλία που έδωσε μαθήτρια Λυκείου στο Τέξας των ΗΠΑ για το δικαίωμα στην άμβλωση.

Το βίντεο με τον παθιασμένο λόγο της κατά του πρόσφατου νόμου ο οποίος εγκρίθηκε στο Τέξας και θέτει σημαντικούς περιορισμούς του δικαιώματος στην άμβλωση, έγινε viral.

Η μαθήτρια Λυκείου μίλησε για την έκτρωση στην τελετή αποφοίτησής της. Πολλές προσωπικότητες, ανάμεσά τους και η Χίλαρι Κλίντον, πλέκουν το εγκώμιο για το νεαρό κορίτσι. «Αρνούμαι να εγκαταλείψω το βήμα μου (…) την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος ενάντια στο σώμα μου και ένας πόλεμος εναντίον των δικαιωμάτων μου» ανέφερε συναισθηματικά φορτισμένη η Πάξτον Σμιθ, κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησης του Λυκείου Λέικ Χάιλαντς, στο Ντάλας, στις 30 Μαΐου 2021.

«Έχω όνειρα, ελπίδες, φιλοδοξίες. Κάθε ένα από τα κορίτσια που πήραν απολυτήριο σήμερα έχουν. Περάσαμε ολόκληρη τη ζωή μας με το να εργαζόμαστε για το μέλλον μας και χωρίς τη δική μας συγκατάθεση ή γνώμη, ο έλεγχος επί του μέλλοντός μας μάς αφαιρέθηκε» ξεκαθάρισε.

«Είμαι τρομοκρατημένη με την ιδέα ότι εάν η μέθοδος αντισύλληψής μου αποτύχει, ότι εάν πέσω θύμα βιασμού, τότε οι ελπίδες μου και οι προσπάθειές μου δεν θα έχουν πλέον σημασία» πρόσθεσε με «σπασμένη» φωνή.

Texas valedictorian Paxton Smith goes viral after switching out speech to target Texas abortion law

Τέξας: Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την άμβλωση

Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας υπέγραψε έναν νόμο βάσει του οποίου απαγορεύεται η άμβλωση μετά την έκτη εβδομάδα της κύησης, ακόμα και στην περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας.

Ο συγκεκριμένος νόμος ενεργοποιείται τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει συντηρητικές πολιτείες των ΗΠΑ εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση.

«Πριν ακόμα αποφασίσουν αν είναι συναισθηματικά, σωματικά και ψυχικά έτοιμες για μια ολοκληρωμένη εγκυμοσύνη και να φέρουν στον κόσμο έναν άλλο άνθρωπο, η απόφαση αυτή λαμβάνεται από έναν ξένο» σημείωσε ακόμη η Πάξτον Σμιθ, η οποία -όπως αποκάλυψε- σε συνέντευξή της πίστευε πως η διοίκηση του σχολείου θα «κλείσει» τα μικρόφωνα.

Το «ευχαριστώ» της Χίλαρι Κλίντον στη μαθήτρια Λυκείου στο Τέξας που μίλησε για την άμβλωση

Ο λόγος της, διαφορετικός από εκείνον που είχε εγκρίνει η διεύθυνση του σχολείου της, συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στον διαδίκτυο, ενώ η Χίλαρι Κλίντον εξήρε την τόλμη του κοριτσιού. «Αυτό απαιτούσε θάρρος.

 

 

Σε ευχαριστούμε που δεν έμεινες σιωπηλή, Πάξτον», έγραψε στο Twitter η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές.

Valedictorian Goes Off Script To Blast Texas Abortion Law

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ